REKLAMI GEÇ

Çal’ın PAÜ’deki tanıtımında 300 kilo sarma dağıtıldı

Çal’ın PAÜ’deki tanıtımında 300 kilo sarma dağıtıldı

Pamukkale Üniversitesi’nde ilçelere yönelik gerçekleştirilen tanıtım günleri sürüyor. PAÜ’nün son konuğu Çal oldu, yöresel lezzetleri, ekonomik değerleri ve el sanatları tanıtıldı. Tanıtımda 300 kilogram sarma dağıtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2016 Çarşamba, 16:38

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli’nin ilçelerine yönelik tanıtım günlerine devam ediyor. PAÜ’de yöresel lezzetleri ve kilim gibi el sanatlarıyla öne çıkan Çal’ın tanıtımı başladı.

Çal ilçesine ait yöresel ürünlerin yer aldığı stantların açılışından önce basın toplantısı düzenlendi, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ilçesiyle ilgili bilgiler paylaştı.

Daha sonra Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde, yöresel ürünlerin tanıtıldığı etkinliğin açılış kurdelesini kesti.

Başkan Akcan, Rektör Bağ ile stantları gezerek, Çal ilçesine özgü üzüm, domates, asma yaprağından yapılan sarma ve badem gibi tarımsal ürünleri tanıttı.

Öğrenciler ve katılımcılar için yapılan 300 kilogram sarma dağıtıldı. Özellikle öğrenciler Çal sarmasına yoğun ilgi gösterdi.

Tanıtım günleri kapsamında, pazar günü Pamukkale Üniversitesi öğrencilerine yönelik Çal’da gezi programı düzenleneceğini belirten Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Turizm açısından bakir olan Çal’ı yerli ve yabancı turistlere tanıtmak için son yıllarda önemli adımlar attık. Çal’da birçok doğal güzellik bulunuyor. Apollon Termonos Tapınağı, Yukarıseyit Tarihi Değirmen ve çeşmeler gibi önemli yerler var. Bunları öncelikle dışarıda gelen yurdumuzun genç insanları öğrencilere tanıtmak istiyoruz. Daha sonra ilçeyi yabancı turistlere tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı