REKLAMI GEÇ

Çocuklar izledi anne-babalar yarıştı

Çocuklar izledi anne-babalar yarıştı

Uzunpınar ilk ve ortaokullarında veliler, çocuklarına tablet bilgisayar kazandırmak için yarıştı. Bilgi yarışmasında soruların tamamına doğru cevap veren 3 veli, hem kazanmanın, hem de çocuklarını mutlu etmenin sevincini yaşadı. Bir de sürekli yarış halinde olmanın ne demek olduğunu anladılar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2014 Pazartesi, 14:45

Uzunpınar İlk ve Ortaokulu, farklı bir bilgi yarışmasına ev sahipliği yaptı. Farklı olmasının nedeni, öğrencilerin izleyici, velilerin ise yarışmacı olmasıydı.

ic-1

Okul yönetimi tarafından, okul-öğrenci-veli işbirliğini pekiştirmek ve anne-babaların çocuklarını daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla düzenlenen bilgi yarışmasının ödülü ise 3 tablet bilgisayardı. Okul bahçesinde düzenlenen yarışmada veliler, jürinin karşısında, öğrenciler de izleyici bölümünde yerlerini aldı. Yarışmanın ilk aşamasında gerçekleştirilen yazılı sınavda 70 veli arasından sıyrılan 15 veli 3’er kişilik 5 grup halinde mücadele etti.

10 genel kültür sorusunun yöneltildiği yarışma büyük çekişmeye sahne oldu. Son soruya kadar eşitlik bozulmadı. Hem veliler, hem de öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Şampiyon grup finalde belli oldu. Son soruyu doğru yanıtlayan Halil Demiröz, Huriye Ece ve Kadriye Pala’dan oluşan grup, birinciliği elde etti. Velilere ödül olarak 3 tablet bilgisayar hediye edildi.

ic-2

Okul Müdürü Sinan Demircan, velilere yarışmaya gösterdikleri ilgi ve sergiledikleri medeni cesaretten dolayı teşekkür ederek, “Amacımız bir yarışmadan çok, hayatlarının ilk yıllarını bir yarış halinde geçiren çocuklarımızın neler hissettiklerinin, anne-babaları tarafından anlaşılmasını sağlamaktı. Bu organizasyonla velilerin empati yapmalarını sağlamak istedik. Okul-öğrenci-veli iletişimini ve işbirliğini sürekli hale getirmek için etkinliklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar

Ahmet ÜNAL   -  Bağlantı 14 Mayıs 2014, 22:21

Uzunpınar Okul Müdürü Sinan DEMİRCAN beyfendiyi kutlarım. Denizli de uygulanan kayda değer ve güzel bir uygulama olmuş. tebr,k eder. başarılarının devamını dilerim.

HASAN ADIYAMAN   -  Bağlantı 12 Mayıs 2014, 17:09

Farklı ve güzel bir uygulama. Bir de bunların insanın kendi memleketinde gerçekleştiğini görmesi daha bir güzel.
Başta okul müdürü Sinan Demircan ve emeği geçen diğer öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı