REKLAMI GEÇ

CUMHURBAŞKANI BAŞLATTI, DENİZLİ UYGULUYOR

CUMHURBAŞKANI BAŞLATTI, DENİZLİ UYGULUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı Okuryazarlık Seferberliği, Denizli’de yanıt buldu. Okuma yazma bilmediği tespit edilen 1717 kişi için kurs açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mart 2018 Çarşamba, 12:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı Okuryazarlık Seferberliği kapsamında Denizli’deki halk eğitim merkezlerinde açılan kurslar Vali Hasan Karahan tarafından ziyaret edildi.

Pamukkale ve Merkezefendi Halk Eğitim Merkezlerini ziyaret eden Karahan kursiyerle konuştu, gösterdikleri azim ve çaba için tebrik etti. Vali Karahan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı seferberlik kapsamında önce Denizli’de okur yazar olmayan kişilerin tespit edildiğini daha sonra da kursların açıldığını kaydetti. Herkese ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Karahan; “Kursların ardından vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde işlemlerini kimseden yardım almadan ve kolayca yapabileceklerine inanıyorum. Tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

İŞTE DENİZLİ’DE OKUR-YAZAR ORANI
Denizli’de TÜİK’in 2016 yılı verilerine göre okuma yazma bilmeyenlerin oranı 1,66 olarak belirlenmişti. Denizli bu oranla Türkiye’de okur yazarlık düzeyinde dördüncü sırada yer alıyor. Son 4 yılda ise kentte 905 kursa çıldı ve 4616 kişi okur yazar oldu.
Bu yıl 275 kurs açıldığı kaydedilirken şu ana kadar 1717 kişiye ulaşıldığı kaydedildi. Bir yandan kurslar açılırken bir yandan da seviye tespiti gerçekleştiriliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı