REKLAMI GEÇ

DAYATMACI UYGULAMAYA EĞİTİM İŞ ENGELİ

DAYATMACI UYGULAMAYA EĞİTİM İŞ ENGELİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, sözleşmeli öğretmenlere yönelik fesih hakkı getiren ve sözlü sınav komisyonu ile keyfiyete sebep olabilecek uygulamalar barındıran Sözleşmeli Öğretme İstihdamı Yönetmeliği’nde yürütmeyi durdurma kararı geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mart 2018 Çarşamba, 10:29

Eğitim İş’in ‘Sözleşmeli Öğretmen İstihdamı Yönetmeliği’ne yönelik açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. Yönetmeliğin durdurulması için bazı yargı kanallarını kullanan Eğitim İş’in talebine Danıştay 12’nci Dairesi’nden sonra İdari Dava Daireleri Kurulu da yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğinde sözleşmeli öğretmenlerin bulundukları kentte kendilerine ihtiyaç kalmaması durumunda sözleşmelerin feshini getiriyor ayrıca sözlü sınav komiyonu ile keyfi uygulamaları beraberinde getiriyordu.
Daha önce danıştay 12’nci Dairesi, yönetmeliğin Sözlü Sınav Komisyonun Oluşumu başlıklı 9’ncu maddesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermiş gerekçe olarak ise komisyonda sorulan soruların ‘bilgiyi ölçme’ye yönelik olmadığı gösterilmişti.
Sözleşmeli öğretmenlerin bulundukları kentte ihtiyaç duyulmamaları halinde sözleşmelerinin feshine yönelik madde hakkında ise İDDK yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu kararda ise sözleşmeli öğretmenin ihtiyaç duyulan başka bir kentte görevlendirilmesinin önü açıldı.
Eğitim İş Denizli Şubesi Özlük Hukuk Sekreteri Zeki Erol yargı kararlarına ilişkin değerlendirmesinde bakanlığın dayatmacı, kariyer ve liyakat ilkelerinden uzak uygulamalarından birinin daha durdurulduğunru belirtti. Erol, “Her ne kadar bu davada kadrolu öğretmenliğin esas olduğuna yönelik talebimiz ve sözleşmeli öğretmenlerin mazeret özrü kapsamında yer değiştirme hakları gibi başkaca çok sayıda mağduriyetin giderilmesi beklenmesine rağmen bu beklentimiz gerçekleştirilmemiştir.
Ancak sözleşmeli öğretmenlerin tüm mağduriyetlerinin giderilmesi için sonuna kadar bu hukuki süreci sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz.
Sözleşmeli öğretmenlerimize bu kararda olduğu gibi bundan sonrada müjdeli haberler vermeye devam edeceğiz. Bakanlığın da bu karardan ders çıkarmasını umarak sözlü sınav uygulamasından vazgeçmesini, kariyeri, liyakâtı esas alacak ve kadro güvenceli bir sistemin hayata geçirilmesi konusunda adım atmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı