REKLAMI GEÇ

DEKAMER Müdürü yurt dışındayken yerine atama

DEKAMER Müdürü yurt dışındayken yerine atama

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) bünyesinde, Muğla’nın Dalyan Kumsalı’ndaki deniz kaplumbağaları (caretta caretta) ile ilgili faaliyet gösteren Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, yurt dışındayken yerine atama yapıldı. Prof. Dr. Kaska, DEKAMER’in kurulduğu 2009 yılından bu yana müdür olarak görev yapıyordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2016 Çarşamba, 14:31

DEKAMER, Özel Çevre ve Koruma Kurumu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Dalyan Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile kuruldu. Dalyan Kumsalı’nda deniz 

denizli-yurt-disindayken-gorevi-sonlandiran-dekader-muduru-prof-yakup-kaskakaplumbağaları ile ilgili çalışmalar yapmak üzere kurulan DEKAMER’in Pamukkale Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermesine YÖK de onay verdi. Onay kararı, 7 Ekim 2009 tarih ve 27369 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

İLK MÜDÜRÜYDÜ
Deniz kaplumbağalarının üreme kumsallarında ayrıntılı bilimsel çalışmalar gerçekleştirmek, yaralı deniz kaplumbağalarını tedavi ederek doğal yaşam ortamlarına geri dönmelerini sağlamak, yuvalama, beslenme, kışlama ve göç yolları üzerinde araştırmalar yapmak, yaralanma ve ölümlerin nedenlerini araştırmak, bu konularda kamuoyu ve ilgili tarafları bilgilendirici projeler üretmek üzere 7 yıl önce kurulan DEKAMER’in ilk müdürlüğüne de Prof. Dr. Yakup Kaska atanmıştı.

DEĞİŞİKLİK YURT DIŞINDAYKEN OLDU
DEKAMER kuruluşundan bu yana görev yapan Prof. Dr. Yakup Kaska’nın yeniden atamasının yapılmaması “görev süredenizli-yurt-disindayken-gorevi-sonlandiran-dekader-muduru-prof-yakup-kaska-serdar-dusensi dolmuştu” şeklinde ifade edildi. Ancak, yeni atamanın Kaska’nın yurt dışında bulunduğu bir sırada yapılması “şık olmadı” şeklinde yorumlandı.

YENİ MÜDÜR DOÇ. DR. DÜŞEN OLDU
Bu arada Prof. Dr. Yakup Kaska yurt dışındayken gerçekleşen görev değişikliğiyle DEKAMER’in yeni müdürü Doç. Dr. Serdar Düşen oldu. Doç. Dr. Düşen’in, Kaska döneminde müdür yardımcısı olarak görev yaptığı bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı