REKLAMI GEÇ

Kanser hastaları için 2 bin örgü hazırladılar

Kanser hastaları için 2 bin örgü hazırladılar

Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğrencileri, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bölümü hastaları için 2 bin örgü hazırladı. Hazırlanan örgüler, çeşitli objelere giydirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2017 Perşembe, 14:25

Pamukkale Üniversitesi’nde onkoloji hastası olan öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca, öğrencileriyle birlikte Kanser Haftası’nda yapacakları etkinlik için kolları sıvadı. Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Ayşegül Koyuncu Okca, erken tanının hayat kurtaracağına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için el sanatları bölümü öğrencileri ve onkoloji hastalarının bir araya geldiğini, iki bin tane örgü yaparak, hastane çevresindeki çeşitli objeleri giydireceklerini söyledi.

Okca, “Öğrencilerimle hangi konuda farkındalık yaratabiliriz konusunu tartışırken, benimde bir onkoloji hastası olmamdan dolayı #biryumakumut projesine karar verdik. Çeşitli renk ve ebatlarda, tığ ya da şiş yardımı ile kurdele simgesini taşıyan motifleri ördük. 2 bin örgü hazırladık. Çeşitli motiflerle hazırlanmış örgüleri, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri ve kampüs alanı içinde yer alan ağaç, kamelya, çiçek saksıları, sütunlar, köprüler, bankları giydirerek farkındalık yaratacağız. Projemize İstanbul ve Adana’daki yün firmalarından destek geldi. Örgü bilmeyen gençlerimiz böylesine anlamlı bir proje için örgü öğrendiler. Hatta erkek öğrencim bile hafta sonu örgü örmeyi öğrenmiş o yüzden hepimiz şok olduk” diye konuştu.

Motifleri örmesini teklif ettikleri kişilere kanser taramasını ihmal etmemeleri gerektiği konusunda gerekli uyarılarda bulunduklarını sözlerine ekleyen Yrd.Doç.Dr. Okca, “Bir tek kişi dahi erken tanı ile hayatta kalırsa bu proje amacına ulaşmış olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı