REKLAMI GEÇ

84 yaşındaki emekli çiftçiden anlamlı bağış

84 yaşındaki emekli çiftçiden anlamlı bağış

Emekli çiftçi 84 yaşındaki Mehmet Ali Uyanık, 1955’te satın aldığı arsasını satarak, uzun yıllardır hayalini kurduğu okulu yaptırmak için 1 milyon 700 bin lira bağış yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mart 2017 Salı, 14:55

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

Denizli’nin Başkarcı Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Ali Uyanık, eğitime verdiği destekle adeta örnek oldu. Hayatı boyunca eşi 83 yaşındaki Naile Uyanık’la birlikte çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Mehmet Ali Uyanık, biriktirdikleri parayla 1955’te Göveçlik Mahallesi’nde bir arsa satın aldı. İlkokul mezunu Uyanık’ın arsası zaman içerisinde oldukça değerlendi.

Uzun yıllardır okul yaptırmayı hayal eden Uyanık, arsasını satarak eğitime destek olmak için harekete geçti. Valilikte yapılan protokole eşi, çocukları ve torunlarıyla katılan Uyanık, Başkarcı Mahallesi’ne okul yaptırmak için 1 milyon 700 bin lirayı bağışladı. Protokol töreninde bağış için imza atan Mehmet Ali Uyanık’ın hayat arkadaşı Naile Uyanık okuma yazma bilmediği için protokole parmak bastı.

Mehmet Ali Uyanık, okul yaptırmayı uzun yıllar hayal ettiğini, kendisinin ilkokuldan sonra eğitimine devam edemediğini belirterek, eğitime destek olmanın uzun yıllardır içinde yatan bir arzu olduğunu söyledi.

Uyanık, “Hayatım boyunca kendi ihtiyacımı karşılayacak kadar çalıştım. İlkokul mezunuyum, BAĞ-KUR’dan emekliyim. Hep bir okul yaptırmak istemiştim. Yaşadığım Başkarcı Mahallesi’nde bir ortaokul var. Birde lise olsun istedim. Ailemden arsayı satma diyen olmadı. Hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum” dedi.

Vali Ahmet Altıparmak ise, şu ana kadar imzaladığı en güzel protokol olduğunu belirterek, hayatı boyunca çiftçilik yaparak geçimini sağlamış Mehmet Ali Uyanık’a eğitime verdiği örnek destekten dolayı teşekkür etti. Vali Altıparmak, şu ana kadar 33 protokol imzaladıklarını ve 7 okulu tam gün eğitime geçirdiklerini de sözlerine ekledi.

Çiftçi Mehmet Ali Uyanık’ın yaptığı bağışla, Başkarcı Mahallesi’ne 24 derslikli “Naile- Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi” inşa edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı