REKLAMI GEÇ

Denizli Yükseköğretim Vakfı’nın gündeminde ikinci kampus var

Denizli Yükseköğretim Vakfı’nın gündeminde ikinci kampus var

Denizli Yükseköğretim Vakfı’nın 2016 Yılı Olağan Genel Kurulu yapıldı. Aynı zamanda vakfın başkanlığını yapan Vali Ahmet Altıparmak, “Bu kadar sanayinin, tekstilin, başarının olduğu yerde neden Denizli’de özel bir üniversite olmasın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mart 2017 Salı, 09:50

Pamukkale Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen genel kurula Vali Ahmet Altıparmak, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vakıf ve senato üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurulda ilk sözü CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan aldı. Vakfın bugüne kadar başarılı çalışmalara imza attığını belirten Arslan, bundan sonraki süreçte de Denizli’nin eğitim hayatına yön vereceğini söyledi.

BAĞ: “İKİNCİ KAMPUSA İHTİYACIMIZ VAR”
Pamukkale Üniversitesi’nin bu yıl 25. yılını kutladığını belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, gelişen ve büyüyen üniversitede kampusun yetersiz kaldığını söyledi.

Prof. Dr. Bağ, “Mevcut imar planına göre kampusta bina yapacak yerimiz yok. Sadece Mimarlık Fakültesi’nin projesi hazır, onun da yakın zamanda ihalesi gerçekleşecek. Kütüphane ile ilgili sıkıntılarımız var. Göreve geldikten sonra kütüphaneyi genişlettik. Ama yeterli değil. En az 10 katı mekana daha ihtiyaç duyuluyor. Bu konuda vakıf ve başkanımızdan talepte bulunuyorum” dedi.

Denizli’de ikinci bir kampüs veya ikinci bir üniversiteye ihtiyacın olduğunu vurgulayan Rektör Bağ, ileride kadro sıkışıklığının olacağını, tahsis edilen kadroları karşılama noktasında problem yaşanacağını dile getirdi.

ZOLAN: “PAÜ HIZLA GELİŞTİ”
Aynı dönemde kurulan üniversitelerle değerlendirildiğinde Pamukkale Üniversitesi’nin hızla büyüdüğünü ve geliştiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Üniversite şehre değer katar. Bizlere düşen hep beraber bu şehre kalıcı eserler bırakmaktır. Üniversitemizin kapasitesi yüksek ve artık mevcut kampus yetersiz geliyor. Kampusu binalarla doldurmakta hoş olmayacak. Burada fazla yapı yapmayı da arzu etmiyoruz. Ama kütüphane noktasında bir çözüm yolu bulacağız. İkinci kampus için Honaz’da bin dönümlük hazineye ait bir alan mevcut. Kentin ileri gelenleriyle toplanıp fikir alışverişinde bulunup planlama yapacağız” dedi.

Denizli’nin eğitim alanında önemli bir yerinin olduğunu belirten Vali Ahmet Altıparmak ise, “Bu kadar sanayinin, tekstilin, başarının olduğu yerde neden Denizli’de özel bir üniversite olmasın. Bunu yapacak işadamlarının olduğunu biliyorum. Türkiye’nin bürokrasi, siyaset, spor ve sanatın dünyasına yön verecek isimleri yetiştirmemiz gerekiyor. Gelecek nesilleri yetiştirmek, yön vermek kolay değil. İşadamı, akademisyen ve sanayiciyle bir araya gelip beyin takımı oluşturup, çok iyi kadrolar yetiştirebiliriz. Türkiye’de bunu yapacak sayılı iller arasındayız. Bu bilinçle hareket ederek, farklılık yaratmalıyız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yönetim, denetleme kurulu raporları okundu.
Genel kurul sonrası ise vakıf üyeleri kütüphanede incelemelerde bulundu.

Yorumlar

ismail eren   -  Bağlantı 28 Mart 2017, 20:00

REKTÖR BAĞ ın DİKKATİNE !!! evet, haritada mevcut bulunan üniversitemiz BAĞBAŞI giriş kapısı, şu anda kampüs ana giriş kapısı ve kalp merkezi önündeki yoğun trafiği % 50 rahatlatacaktır. Sayın bağ en kısa zamanda bu işi sonuçlanacaktır,

hüseyin bıyıklı   -  Bağlantı 28 Mart 2017, 10:20

Sabah,öğlen ve akşam Pamukkale üniveritesi önünde aşırı trafik oluşuyor, bunu BAĞBAŞI giriş kapısını açarak çözelim, çünkü binlerce akademik, idari çalışan vede öğrenciler,bağbaşı-zeytinköy civarında ikamet etmektedir.Böylece mevcut yol % 50 rahatlar

Denizli’den   -  Bağlantı 28 Mart 2017, 10:06

Eski Denizli Basma ve Boya Fabrikasının (DEBA) olduğu alan bu iş için ideal. Niye değerlendirilmiyor ki? Sizce şehrin içinde bu kadar büyük başka bir alan kaldı mı? Ayrıca bu arazinin sadece bir şirketin ofisi veya deposu olarak kullanılması yazık…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı