REKLAMI GEÇ

DENİZLİ DERSHANELER DERNEĞİ: “İLİN EĞİTİMDE ÇITASI YÜKSELİYOR”

DENİZLİ DERSHANELER DERNEĞİ: “İLİN EĞİTİMDE ÇITASI YÜKSELİYOR”

Denizli Dershaneler Derneği Başkanı Mustafa Kemal Arslan, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda, Denizli’nin ilk 10 il arasına girmesinin büyük başarı olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2010 Salı, 18:27

Denizli Dershaneler Derneği Başkanı Mustafa Kemal Arslan, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) ilin ilk 10 arasına girmesinin büyük başarı olduğunu söyledi. Arslan, yönetim kurulu üyeleriyle, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, YGS sonuçlarını değerlendirdi. Denizli’nin beş yıldır üniversite giriş sınavlarında çok önemli ve ciddi başarılara imza attığını belirten Dernek Başkanı Arslan, “İlimiz, 2005 yılına kadar ilk 10’a giremezken, dört yıldır elde edilen başarı, beşinci yılda da devam ettirildi. Başarının tesadüf olmadığı kanıtlandı” dedi.

Denizli’nin YGS 1 puan türünde Türkiye 4.’sü, YGS 2, 5 ve 6’da 5., YGS 3 ve 4’te ise 7. olduğunu belirten Arslan, “Sözel puanda geçen yıl 9. olan Denizli, bu yıl 7’nciliği yükselerek önemli bir başarıya imza attı. 81 ilin yarıştığı YGS’de 76 ili geride bırakan Denizli’nin bu başarısı öğrencilerin, ailelerin, Milli Eğitim camiasının ve kuşkusuz dershanelerindir” diye konuştu.

Denizli’nin eğitimdeki bu başarısıyla isminden sık sık söz ettirmeye başladığını vurgulayan Mustafa Kemal Arslan, “Bu durum, çevre illerden de başarılı öğrencilerin gelmesini sağlıyor. Denizli, tekstil ve turizmden sonra eğitimde de lider olarak bir çekim merkezi haline gelmiştir” dedi.

Arslan, dershanelerin kapatılmasının mümkün olmadığını da belirterek, “Türkiye, 1 milyon 600 bin öğrencinin hepsini üniversitede okutacak kadar zengin değil. Sınavla başarılı öğrencilerin üniversitelere girmesi gerekiyor. Böyle olursa, kaynaklarımızı daha verimli kullanmış oluruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı