REKLAMI GEÇ

Aydoğan: “Öğretmenimizin acısını yaşıyoruz”

Aydoğan: “Öğretmenimizin acısını yaşıyoruz”

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, öğretmen Necmettin Yılmaz’ın PKK’lı teröristler tarafından katledilmesinin acısını yaşadıklarını belirterek, “Devletin görevi can güvenliğini sağlamak, devlet otoritesini kurmaktır. Teröristlere ve işbirlikçilerine meydan bırakmamaktır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Haziran 2017 Perşembe, 17:06

Yazılı bir açıklama yapan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, PKK’lı teröristler tarafından aracı yakılarak kaçırılan ve katledilen Necmettin Yılmaz’ın acısını yaşadıklarını söyledi.

Aydoğan, “Her geçen gün ülkemizin eğitim sisteminin, sosyal ve ekonomik adaletsizliğinin bir sonucu olarak acı haberlerle uyanıyoruz. Yıllardır PKK terörü, binlerce can aldı. Mesleği ne olursa olsun, insanlarımız terör nedeniyle can verdi, görevi başında şehit oldu. Daha birkaç gün önce Batman’ın Kozluk ilçesinde teröristlerce katledilen müzik öğretmeni ve izci lideri Şenay Aybüke Yalçın kardeşimizin acısı dinmeden şimdi de Necmettin Yılmaz öğretmenimizin acı haberiyle sarsıldık. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çalışan Necmettin Yılmaz öğretmenimiz memleketine giderken, teröristler tarafından aracı yakıldı, kaçırıldı ve katledildi. Hain PKK terörünü bir kez daha kınıyoruz. Üzgünüz. Ülkemizin her vatandaşının, meslektaşlarımızın can güvenliği tehdit altında. Mesleki çalışma ortamları güvensiz. Gönenç ve mutluluk içinde emek üretemiyorlar. Görevlerine, çocuklarımızın eğitimine yoğunlaşamıyorlar. Can güvenliği kaygısı ön planda. Bu sorunlar çözülmeden, kaygılar giderilmeden sağlıklı bir şekilde öğretmenlik yapmak, eğitim vermek mümkün değildir. Yapılan eğitim amacına ulaşmamaktadır. Bu durum yine öğrencilerimizi, çocuklarımızı etkilemektedir. Devletin görevi can güvenliğini sağlamak, devlet otoritesini kurmaktır. Teröristlere ve işbirlikçilerine meydan bırakmamaktır. Bakanlığımızdan daha sağlıklı, adil, insanları mutlu edecek çözümler bekliyoruz. Hiçbir şey insan yaşamından daha önemli değildir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı