REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten müfredat tepkisi

Eğitim-İş’ten müfredat tepkisi

Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri yeni müfredatı protesto etti. Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen eylemde konuşan Başkan Namık Kemal Aydoğan, MEB’in yeni müfredatla çağdaş, bilimsel ve laik eğitim son parçalarını da yok etmeye çalıştığın söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2017 Cuma, 14:59

Eğitimcilerin yeni müfredata tepkileri artarak sürüyor. Eğitim-İş Denizli Şubesi, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı, yeni müfredatı eleştirdi. Eyleme, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi.

Eğitim-İş’in yeni müfredat tepkisini Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan dile getirdi. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının, 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından ilan edilen OHAL uygulamaları ve KHK’larla eğitimde yeniden yapılandırma ve muhafazakarlaştırma uygulamalarının en ağır şekilde yaşandığı dönem olduğunu belirten Aydoğan, eğitimin acil sorunlarına kalıcı çözümler üretmek yerine, MEB’in yeni müfredatla çağdaş, bilimsel ve laik eğitim son parçalarını da yok etmeye çalıştığın söyledi.

Aydoğan, “Yeni müfredat, iktidarın siyasi amaçlarını yerine getirmeye yöneliktir. Tüm okullar imam hatipleştirilmektedir. Her yönden sakıncalı olan haftalık ders çizelgelerinin iptali için Danıştay nezdinde sendikamızca dava açılmıştır” dedi.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan çok Diyanet, gerici dernek, vakıf ve cemaatlerin okullardaki faaliyetlerine tanık olacaklarını öne süren Aydoğan, “Devlet taşınmazlarının bu yapılara devri, tarikat ve cemaatlere yurt/etüt merkezi açma imkanı tanınmasına yönelik adımların hepsine tepki göstermiş ve yargıya taşımıştık. Ancak MEB, karşımıza Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ve Birlik Vakfı ile imzaladığı protokoller ile çıkmıştır. Yani FETÖ tarafından henüz kandırılmadan önce okullara Said-i Nursi’yi sokma gayretindeki AKP, bu protokolle birçok şeyhin çağdışı kitaplarını çocuklara dayatabilecektir” dedi.

“ÖZEL YURTLAR KAPATILMALI”
Bakanlığı öğretmenlerin özlük haklarıyla ilgili taleplerini bütçe kısıtlılığı nedeniyle sürekli geri çevirdiğini hatırlatan Namık Kemal Aydoğan, bakanlığın devletin parasını bu vakıflara aktaracağını kaydetti.

Aydoğan, “İlköğretim ve lise çağındaki çocuklarımız devletin bizzat hizmet verdiği yurtlarda barınma ihtiyacını karşılamalı, hiçbir suretle özel teşebbüs, dernek ve vakfın faaliyetine izin verilmemelidir. Eğitim-İş olarak özel yurtların kapatılmasını talep ederek, özel öğrenci barınma hizmetleri yönetmeliğinin iptali için dava açmış bulunuyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı