REKLAMI GEÇ

Eğitim kurumlarında sosyal medya alarmı

Eğitim kurumlarında sosyal medya alarmı

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, şube ve ilçe milli eğitim müdürleriyle bir araya geldi. Okullarda öğretmen ve öğrencilerinin görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının sorunlar ortaya çıkardığını belirten Oğuz, bunun engellenmesi için önlem alınmasını istedi, kanunlar nezdinde de suç olan paylaşımları yapanlar hakkında da yasal işlem başlatılacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mart 2017 Pazartesi, 18:29

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında Bağbaşı 80. Yıl Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya Müdür Yardımcısı Ragıp Çelik, Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, ilçe milli eğitim müdürleri ile strateji biriminden sorumlu şube müdürleri katıldı.

“GÜVENLİK, DİSİPLİN VE HİJYEN ÖNEMLİ”
Toplantının açılışında konuşan Oğuz, eğitimci ve yöneticiler olarak ilde hareketlilik kazandırmak zorunda olduklarını söyledi. Vali Ahmet Altıparmak’ın da okullarda üç unsura büyük önem verdiğini belirten Oğuz, “Güvenlik, disiplin ve hijyen önemli. Eğitimin yöneticileri olarak okullarımızı çocuklarımızın konforu için dizayn etmekteyiz. Önümüzdeki günlerde sayın müsteşarımızın başkanlığında sanayici ve eğitim işbirliği toplantısı gerçekleştireceğiz. Sektörün ihtiyaçları ve mesleki eğitimi masaya yatıracağız” dedi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI
Son dönemlerde okul ve kurumlardaki yönetici, öğretmen ve öğrenciler tarafından, ders sırasında veya serbest zamanlarda çekilen görüntülerin sosyal medya ortamında paylaşıldığını ifade eden Oğuz, bu konuda bakanlığa da ciddi şikayetlerin ulaştığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gönderilen genelgede, bu durumun önüne geçilmesinin istendiğini hatırlatan Oğuz, “Bu paylaşımların yapılmasının Anayasaya, uluslararası sözleşmelere ve 1739 sayılı Kanununa aykırı olduğun anlatılması gerekiyor. Bu durumun yaşanmaması için önlem alınması gerekiyor. Kişilerin psikolojik ve sosyal yönlerine olumsuz etki yapacak her türlü ses ve video kayıtlarının genel ağ ortamlarına yüklediği ve paylaştığı tespit edilenler hakkında ilgili mevzuatı çerçevesinde gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Denizli olarak bu konu üzerinde hassasiyetle durağız” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un konuşmasının ardından Strateji Birimi AR-GE bölümünce toplantıya katılanlara EDEP (Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi), Denizli Eğitiminde Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi, Kardeş Okul Projesi ve Denizli Türkülerini Söylüyor Projesi hakkında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı