REKLAMI GEÇ

Kardeş Okul Projesi genişliyor

Kardeş Okul Projesi genişliyor

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından önceki yıl 160 gönüllü okulun katılımıyla pilot uygulaması yapılan Kardeş Okul Projesi, bu yıl kentteki tüm okullarda hayata geçirilecek. Kardeş Okul projesiyle ortak bir tema üzerinde yoğunlaşmış kardeş okulların her türlü bilgi, deneyim ve donanımını ortak bir sinerji yaratarak paylaşmaları hedefleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2017 Pazar, 10:36

Denizli’deki Kardeş Okul Projesi’nin protokol töreni, Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Protokol törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü Ramazan Yılmaz ve okul müdürleri katıldı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminin hazırladığı ve okullar arası kaynaşmayı artırmaya yönelik bir proje olan Kardeş Okul Projesi’yle ortak bir tema üzerinde yoğunlaşmış kardeş okulların her türlü bilgi, deneyim ve donanımını ortak bir sinerji yaratarak paylaşmaları hedefleniyor.

Proje hakkında bilgi veren Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Proje kardeşlik duygusunu en anlamlı biçimde yaşamak, yaşatmak ve yüceltmek, sadece bir maddi yardımlaşma projesi olmadığını, çok kültürlü bir bilgi, deneyim ve görüş paylaşımını da içerdiğini kanıtlayabilmektedir. Ortak bir tema üzerinde yoğunlaşmış kardeş okulların her türlü bilgi, deneyim ve donanımını ortak bir sinerji yaratarak paylaşmalarını ve üretken hale gelmeleri sağlamaktadır. Projemiz ilimizde bulunan okulların öğrencileri, öğretmenleri, velileri ve okul idarecileri arasında birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının paylaşılması, sosyal, kültürel, sportif etkinliklerde birlikteliği sağlayacak bir etkileşim- iletişim ortamını kurmayı amaçlamaktadır” dedi.

Oğuz, projeyle okulların özellikle ders dışı sosyal, kültürel, sportif etkinliklerle bir araya gelmesi, birlikte unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri canlandırılması gibi etkinlikler düzenlenmesinin öngörüldüğünü söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eşleştirmeleri yapılan kardeş okullar, protokolün ardından karşılıklı mutabakata vararak, eylem planlarını hazırlayacaklar. Eylem planları İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli uzmanlar tarafından incelenip onaylandıktan sonra hayata geçirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı