REKLAMI GEÇ

Eğitim ve sosyal yaşama adapte olmaları için mülteci çocuklar Türkçe öğreniyor

Eğitim ve sosyal yaşama adapte olmaları için mülteci çocuklar Türkçe öğreniyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ya da daha iyi bir yaşam umuduyla Türkiye’ye gelen mülteci çocukların eğitimleri için yeni bir süreç başladı. Bir yılda 3 kat artan mülteci öğrenci çocuklar için halk eğitim merkezlerinde Türkçe kursları açılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2017 Pazartesi, 17:19

Ülkelerinde ki savaş ve ekonomik şartlardan dolayı Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu çocuklar ve yetişkinlerin, özellikle eğitim ve sağlık alanlarında sorunlarını daha iyi anlatabilmeleri amacıyla 19 ilçenin halk eğitim merkezlerinde Türkçe kursları açılacak.

Yabancı uyruklu çocukların eğitim ortamlarına uyumlarının sağlanmasında suçlama, dışlama ve ayrıma maruz kalmamaları için öğretmen, okul yöneticileri ve diğer personellere farkındalığın artırılması amacıyla hizmet içi eğitimler verilmişti.

Bu eğitimlerin yanı sıra Denizli’deki tüm ilçelerin Halk Eğitim Müdürlükleri tarafından; konuşma seviyesi olan “A-1” ve okuma ve yazma seviyesi olan “A-2” olarak adlandırılan kurslar açılarak çocuk ve yetişkinlere temel seviye Türkçe dersleri verilecek.

320 saatlik Türkçe dersler için yabancı uyruklu çocuklar ve yetişkinler muhtarlıklar ya da halk eğitim merkezlerine başvurabilecek. Verilecek Türkçe dersler sonrası yabancı uyruklular başta eğitim ve sağlık olmak üzere sosyal hayattaki birçok alanda sorunlarını anlatıp anlayabilecekler.

BİR YILDA 3 KAT ARTTI
Denizli’deki mülteci öğrenci sayısında ise ciddi bir artış gözleniyor. 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 504 olan yabancı uyruklu öğrenci sayısı, 2016-2017 eğitim öğretim yılında 1585’e yükseldi.

Bu öğrencilerin 89’u okul öncesi, 983’ü ilkokul, 407’si ortaokul, 106’sı lisede eğitim görüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı