REKLAMI GEÇ

EĞİTİMDE NİTELİK MASAYA YATIRILDI

EĞİTİMDE NİTELİK MASAYA YATIRILDI

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz eğitimde niteliğin artırılması ve çalışmaların değerlendirilmesine yönelik toplantıda, il genelindeki Anadolu Lisesi müdürleri ile bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2017 Cumartesi, 10:36

Pamukkale Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Merkezefendi İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nde iki grup olarak düzenlenen toplantılara İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Müdür Yardımcısı Şener Bayram, Şube Müdürü Şaban Altınsuyu ve okul müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Türk Millî Eğitimi, eğitimin her boyutunu yani niceliği ve niteliğini ele almıştır. Zaman zaman nicelik sorunlarına ilişkin ilke kararları alınmış, çoğu zaman ise eğitimin niteliği üzerinde durulmuştur. Nitelik gibi kapsamlı ve her zihinde farklı kavramlar çağrıştıran bir konuyu, toplumun her kesimi hatta eğitim camiasının paydaşları bile farklı açılardan değerlendirebilirler. Eğitimde nitelik ya da nitelikli eğitimin ne olduğu hakkında öğretmenlerden farklı yöneticilerden farklı velilerden farklı cevaplar gelebilir. İnsan unsuru olarak baktığımızda öğretmenin niteliği, idarecinin niteliği, öğrencinin niteliği; fizikî şartlar olarak baktığımızdaeğitim amacıyla kullanılan bina, araç-gereç, teknolojinin niteliği gibi alt başlıklar eğitimde niteliğin göstergeleri olarak kabul edilebilir” dedi.

Eğitimde niteliğin arttırılması için değerler eğitiminin de büyük önem arz ettiğini belirten Oğuz, “Değerler Eğitimi; nesillerimizin yüzyıllardan bugüne kadar gelen değerlerimiz doğrultusunda yetiştirilmesine, geçmişte olduğu gibi bugünde de yarında da vatanını, bayrağını, milletini, anne-babasını seven bireyler olmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bilindiği üzeri çok köklü ve zengin bir kültürümüz var.Toplum eğitimle kalkınır ve gelişir. Okullarımızda güvenliğin önemini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunun için Valiliğimiz ve Emniyetimiz ile koordineli olarak çalışmaktayız. Eğitim hayatları boyunca zamanlarının çoğunu okullarda geçiren öğrencilerimizin sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmaları açısından okul kantini denetimlerimiz devam ediyor. Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda kantinlerde bulundurulması gereken gıda maddelerinin temin edilmesi ve sağlıksız besinlere yer verilmemesi çok önemlidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı