REKLAMI GEÇ

9. sınıflar da uyum programına alınıyor

9. sınıflar da uyum programına alınıyor

Millî Eğitim Bakanlığı’nca 2006-2007 eğitim öğretim yılında başlatılan okul öncesi, ilkokul 1.sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerine eğitim öğretim yılı başlamadan bir hafta önce yapılmakta olan Uyum Programı uygulamasının devam ettiği, 9. sınıf öğrencilerinin de bu programa dahil edildiği açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2017 Perşembe, 15:03

2017-2018 eğitim öğretim yılında MEB Ortaöğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne Bağlı Liselerin (Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi) 9. sınıf öğrencileri de Uyum Programı uygulaması kapsamına alındı.

İlimizde bu öğretim yılında 13.400 okul öncesi öğrencisi, 13.100 ilkokul birinci sınıf öğrencisi, 14.000 ortaokul birinci sınıf öğrencisi ile 9.600 Ortaöğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’ne Bağlı Liselerin (Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi) birinci sınıf öğrencilerinin 11-15 Eylül 2017 tarihlerinde uyum programına katılacakları bildirildi.

İl Milli eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Ortaöğretime Uyum Programı okullarda; okul yöneticileri ve rehber öğretmeni koordinasyonunda, hazırlık, 9. sınıf rehber öğretmenleri ve belletici öğretmenler tarafından, branş öğretmenlerinin de desteği ile 2017-2018 eğitim öğretim yılı başlangıcında uygulanacaktır. Ortaöğretime Uyum Programı kapsamında hazırlanan set içerisinde Uyum Etkinlikleri’nin yanı sıra Mevzuat ile Gençlerde Hijyen ve Cilt Sağlığı, Beslenme ve İlk Yardım El Kitabı da yer almakta. Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Web sitesi üzerinden dokümanlara ulaşılabilmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı