REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş Genel Başkanı, Özbay’a destek için Denizli’de

Eğitim-İş Genel Başkanı, Özbay’a destek için Denizli’de

Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çamlıbel’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı, “İlk kez ülkemizi geri almak için bu kadar yaklaştık. Bu 90 yıl sonraki ilk dönüm noktamız” paylaşımı geçtiğimiz Şubat ayında dönemin Eğitim İş Şube Başkanı Kadem Özbay tarafından gündeme taşınmıştı. Özbay bu paylaşımı sert bir şekilde eletirmiş ve ‘Hainlik’ ifadesi kullanmıştı. Müdür Çamlıbel, hakkındaki suç duyurularının tamamını aşıp görevine devam ederken, Kadem Özbay hakkında Çamlıbel’in onurunu kırdığı gerekçesiyle hakkında dava açıldı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2017 Perşembe, 13:12

Eğitim İş’in önceki Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Şubat ayında Facebook sayfasında yaptığı, “İlk kez ülkemizi geri almak için bu kadar yaklaştık. Bu 90 yıl sonraki ilk dönüm noktamız” paylaşımını gündemden düşürmedi ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Çamlıbel ile birlikte Bilecik ve Bozüyük Milli Eğitim Müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Müdür Çamlıbel tüm yargı ve soruşturma engellerini aşarken, Kadem Özbay’a, Çamlıbel’in onurunu kırdığı gerekçesiyle karşı dava açıldı. Bunun üzerine Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ve genel merkez yöneticileri Denizli’ye gelerek Özbay’a destek verdi.

Eğitim İş Denizli Şube binasında basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Balık, “Cumhuriyet’e saldıranları deşifre etmek suçsa, bilinsin ki biz bu suçu işlemekten yılmayacağız” dedi.

DİĞER İLLERİN ŞUBE BAŞKANLARI DA KATILDI
Toplantıya Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık’ın yanı sıra Genel Eğitim Sekreteri Şaban Özdemir, Genel hukuk Sekreteri Maksut Balmuk, İstanbul Şube Başkanı Ali Saraç, Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara, Elazığ Şube Başkanı Hüseyin Selçuk, Denizli Şube Başkanı Namık kemal Aydoğan, önceki Şube Başkanı Kadem Özbay ve şube yöneticileri katıldı.

“PAYLAŞIM HAİNCEDİR”
Genel Başkan Balık, Pamukkale İlçe Milli eğitim Müdürü Zekeriya Çamlıbel’in sosyal medyada yaptığı paylaşımı ‘Hain’ ve ‘münferit olmayan’ bir eylem olarak niteledi, “Ulusal bayramlarımızın kutlanmasına dair okullardaki teamülleri kaldıran, müfredattan Atatürk’ü ve inkılaplarını çıkaran, devletin laik olamayacağını açıkça ilan eden AKP’nin gerici politikalarıyla örtüşmektedir” dedi.

“YARGIDAN YÜZ BULDULAR”
Balık, açıklamasının devamında konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:
“Çok yakın zamanda Cumhuriyet’e, değerlerine, kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk ile yol arkadaşlarına ve hatta onların ailelerinin aziz hatıralarına hakaret eden ve bu alçaklıklarına rağmen cezasız bırakılan bir çok gerici şahıs gördük. Şimdiye kadar bu şahıslar ilgili yasalara rağmen cezalandırılmamış ve bu cezasızlık yoluyla adeta teşvik edilmişlerdi. Bugün ise bu hadsizlikleri teşvik etme politikasından, koruma politikasına geçildiğini görüyoruz. Hatırlanacağı üzere Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çamlıbel, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıkça Cumhuriyet’e saldırmış ve hatta Cumhuriyet’e ortak biçimde saldırılmasına yönelik ifadeler paylaşmıştı. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün inşa ettiği eğitim sisteminin bekçisi olması gereken MEB’in yöneticilerinden biri olan Çamlıbel’e ilk tepki gösterenlerden birisi o dönem Denizli Şube Başkanımız olan Kadem Özbay oldu. Eğitim İş olarak Çamlıbel’in bu paylaşımı hakkında suç duyurusunda bulunduk ve yargılanmasını talep ettik. Ancak başvurumuz sonuçsuz kaldı ve yargılanmasına gerek duyulmadı. Fakat bu haksız mutlu son bile Çamlıbel’e yetmemiş olacak ki, yargıdan bulduğu bu yüzle karşı atağa geçti. Sonuç olarak eski Denizli Şube Başkanımız Kadem Özbay’a, Çamlıbel’in onurunu kırdığı gerekçesiyle dava açıldı. Peki Kadem Özbay ne demiş de bu şahsın onurunu kırmış? Özbay, ‘Bu paylaşım hastalıklı düşüncenin ürünüdür. Bu paylaşım Anayasa’ya aykırıdır ve suçtur. Hainliktir. Bugün bu Cumhuriyet düşmanı açıklamaları yapanlar, eğer Kurtuluş Mücadelesi’nin verildiği dönemde yaşasalardı gözlerini kırpmadan emperyalistlerle işbirliği yapabilirlerdi.’ İşte bu haklı tespit, ne acıklı ki dava konusu olmuştur.”

Yorumlar

arif soylu   -  Bağlantı 4 Ağustos 2017, 01:45

Atatürk’e, cumhuriyete düşmanca davrananlar anayasa suçu işlemektedirler.Bu zihniyet Kurtuluş mücadelesinin verildiği dönemde yaşasalardı düşmanla işbirliği yaparlardı. Aynen bu söyleme katılıyorum.

adar   -  Bağlantı 3 Ağustos 2017, 16:20

Cumhuriyete ve Atatürk’e dil uzatanlar vatan haini nankörlerdir. Bu kadar net.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı