REKLAMI GEÇ

Fizyoloji kongresi sona erdi

Fizyoloji kongresi sona erdi

Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 43.sü gerçekleştirilen Ulusal Fizyoloji Kongresi yapılan ödül ve kapanış töreni ile sona erdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Eylül 2017 Çarşamba, 10:37

Dört gün süren kongre boyunca araştırmacıların yapmış oldukları çalışmaları sergiledikleri sözlü poster ve bildiri sunumlarını değerlendiren Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Bilim Kurulu, kongrenin son günü yapılan kapanış töreninde başarılı buldukları çalışmaları ödüllendirerek taçlandırdı.

Sözlü poster sunumları arasından birincilik ödülünü ‘Omurilik Hasarı Sonrası Tekrarlayan Manyetik Uyarım Tedavisinin Motor Aktivite ve Nöron Sağ Kalımına Olan Etkisi’ konulu çalışmasıyla Arman Dalay, ikincilik ödülünü ‘Deneysel Hipertansiyon ile Oluşturulan Sıçanlarda İrisinin Etkileri’ konulu çalışmasıyla Pınar Tayfur, üçüncülük ödülünü ise ‘Arkuat Çekirdekte Bulunan ChAt Nöronlarının İştah Devrelerindeki Rolü ve Elektrofizyolojik Analizi’ konulu çalışmasıyla Özge Başer elde etti.

Sözlü bildirilerde birincilik ödülünü ‘Oatp1a5’in Beyin Felci Sonrası Doku İlaç Birikimi ve hasarı Üzerine Olan Etkileri’ başlıklı çalışması ile Aysun Dilden, ikinciliği ‘Deneysel Endotoksemi Modelinde Bir Anjiotensin Dönüştürücü Enzim Aktivitörlerinin Renin Tensin Sistemi Üzerindeki Etkileri’ başlıklı çalışması ile Aslı Kandil, üçüncülüğü ise ‘Diyette Alınan Farklı Dozlardaki Sülfitin Beyin Dokusunda Ariştonik Asit Yolağına Etkileri’ başlıklı çalışmasıyla Narin Derin ile ‘Pentilan Tetrazol ile Oluşturulan Epilepsi Modelinde Timoklinin Nörotrofik Etkisi’ başlıklı çalışması ile Mukaddes Pala elde etti.

Derneğin bilim kurulu, bu yılki TFBD Genç Araştırmacı Ödülü’nü ise Ayşe Özkan’a verdi.
Kapanış ve ödül töreninin ardından gerçekleştirilen TFBD Olağan Genel Kurulu ardından 43. Ulusal Fizyoloji Kongresi sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı