REKLAMI GEÇ

Şayan: “Atatürkçülük eğitim sisteminden çıkarılıyor”

Şayan: “Atatürkçülük eğitim sisteminden çıkarılıyor”

Eğitim-İş Denizli Şube Sekreteri Hasan Şayan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yaptığı 2017-2018 eğitim dönemi müfredatı açıklamasının arkasında bir yanlışlar zinciri barındırdığını belirtti. Şayan, “Türkçe dersinden ‘Atatürkçülük’ kavramının çıkarılması bile, müfredatın siyasi niyetini ortaya sermektedir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2017 Cuma, 14:08

Eğitim İş, ‘KHK gibi tepeden inme müfredat’ dediği yeni sistemi usul ve esas olarak iki yönden inceledi. Yapılan incelemede, müfredatın yandaş sendika Eğitim Bir Sen’in hazırladığı taslak müfredatla neredeyse birebir aynı olduğu belirtildi. Çağdaş eğitim ve Atatürkçülüğün tasfiyesi için hazırlandığı belirtilen müfredatla ilgili Eğitim İş’in yaptığı açıklamada, müfredatın klavuzunun Eğitim Bir Sen olduğu belirtildi.

Eğitim-İş Denizli Şube Sekreteri Hasan Şayan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bakan, müfredatın 100 bine yakın öğretmen ve velinin görüşleri alınarak hazırlandığını ve bir ‘katılımcı çalışma süreci’ gibi sunsa da bu 100 bin kişinin kim olduğu, neden bu alandaki eğitim-bilim uzmanlarının, üniversitelerin ve demokratik kitle örgütlerinin tümünün görüşlerinin dikkate alınmadığı, büyük bir soru işaretidir. Yeni müfredata ilişkin daha önce nokta atışı yapan sendikalar ve yayınevlerine bakıldığında da, bu çalışmanın nasıl bir çevreyle yapıldığı açıkça görülmektedir” dedi.

“MÜFREDATIN KLAVUZU EĞİTİM BİR SEN!”
Bakanlığın taslak müfredat raporunda klavuzun Eğitim Bir Sen olduğunu belirten Şayan, “Müfredatın son örneği de koskoca Bakanlığın yol göstericilerinin değişmediğini, ne yazık ki ortaya koymuştur. Bu müfredat, usulen de doğru hazırlanmamıştır. Bu kadar köklü bir değişimin, katılımcı bir şekilde hazırlanması gerektiği gerçeği bir yana dursun, daha uzun vadeye yayılması gerektiği ve pilot uygulamalarla test edilmesi gerekmektedir. Yangından mal kaçırırcasına yeni müfredatı getiren Bakanlık, bu müfredatı hem kısa bir zamanda ve şeffaf olmayan bir süreçte hazırlamış, hem de pilot uygulamaya gitmemiştir” dedi.

15 TEMMUZ VAR, ATATÜRKÇÜLÜK YOK!
Bakan Yılmaz’ın ‘Çağın gereklerine uygun hazırlandığını’ iddia ettiği müfredata genel olarak bakıldığında çağdaş-bilimsel eğitimden uzaklaşıldığının açık açık görüldüğünü kaydeden Şayan, “Cumhuriyet’in değerlerini ve önemli pozitif bilim derslerinin geriletildiği görülmektedir.Bakan Yılmaz’ın “15 Temmuz, yeni müfredatımızda yer alıyor” açıklaması ile Türkçe dersinden ‘Atatürkçülük’ kavramının çıkarılması bile, müfredatın siyasi niyetini ortaya sermektedir. İktidarı boyunca müfredatı yapboza çeviren AKP, bu en köklü değişikliğinde de bilimsel değil siyasi hamlelerle bir değişikliğe gitmiş ve çocuklarımızın –dolayısıyla ülkemizin- geleceği ile oynamıştır. Bakan’ın müfredat değişikliğine gerekçe olarak sunduğu “sadeleştirme” tezi de artık bayatlamıştır. Bugüne kadar her müfredat değişikliğini “sadeleştirme” olarak sunan AKP’nin, şimdiye kadar ki hiçbir değişikliğinde bunu yapamadığı da, aslında bunu hedeflemediği de açıktır. Görünen o ki, artık kamuoyunu kandırmak için yeni bahaneler bulmaya bile lutfedilmemektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı