REKLAMI GEÇ

“Bu teklif yeni Türkiye’ye yakışmıyor”

“Bu teklif yeni Türkiye’ye yakışmıyor”

Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 Nolu Şube Yönetimi 4. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde Kamu İşveren Heyeti’nin verdiği zam teklifiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2017 Salı, 14:11

Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Tefçi, hükûmet adına Kamu İşveren Heyeti’ne başkanlık eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun sunduğu, “2018 için 3+3, 2019 için 3+3”lük teklifi, “Bu teklife kapalıyız” dövizini kaldırarak reddettiklerini belirtti.

Tefçi, “2018 için yüzde 16, 2019 için ise yüzde 18’lik bir teklifimiz söz konusuydu. Kamu İşveren Heyeti Başkanı, ‘en düşük memur maaşını yüzde 97 oranında iyileştirdik’ dedi. Şu an en düşük devlet memuru maaşı, bekâr çocuğu olmayan bir hizmetli için 2 bin 405 TL’dir. Yoksulluk sınırı ise ülkemizde 4 bin 800 TL’dir. Yani yoksulluk sınırının aşılması için yüzde 50’lik bir artışa ihtiyaç var. 4. Dönem Toplu Sözleşme’nin kamuoyu gündemine girmesinden bu yana çok temel bir şeyi ifade ederek, ‘Yeni ve Büyük Türkiye söylemi, masada yansıtılsın, 4. Dönem Toplu Sözleşmesi bir milat olsun’ dedik. Türkiye’nin uluslararası alanda güçlenmesi, ekonomik anlamda büyümesinin kamu görevlilerine yansımasını istemek gibi temel bir teklifimiz oldu” dedi.

Tefçi, enflasyona karşı koruma illüzyonu yerine refahın adil paylaşıldığı, enflasyonda Türk tipi eşel mobil sisteminin devreye girmesini istediklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kamu işveren Heyeti’nin teklifinin bütün bunları karşılamaktan çok uzak olduğunu görüyoruz. Anlaşılan o ki, Kamu İşveren Heyeti’nin elindeki hesap makinesi eski Türkiye’den kalma. Biz sunulan bu teklifi eski Türkiye’nin teklifi olarak görüyoruz.”

Yorumlar

Ünal Akkoyun   -  Bağlantı 16 Ağustos 2017, 07:49

Eğitim Bir Sen ve Memur Sen yakışmayan teklif karşısında sendika gibi davranıp greve gidebilecek mi? Yoksa yine kıvıracak mı?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı