REKLAMI GEÇ

Diplomasinin kuralını yeniden belirleyecekler

Diplomasinin kuralını yeniden belirleyecekler

İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Almanya’nın Biberach Pestalozzi Gymnasium okulu ile kardeş okul projesini başlatarak bir ilki gerçekleştirdi. Kardeş okul uygulaması ile Alman basının da ilgi odağı olan İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, diplomatik temaslarda bulunarak deneyim kazandılar.

/ DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2013 Perşembe, 13:35

Denizli’li hayırsever işadamı İbrahim Cinkaya tarafından yaptırılan Sosyal Bilimler Lisesi, iki yıldan beri geleceğin diplomatlarını, siyasetçilerini ,sosyal bilimler uzmanlarını yetiştirmek amacıyla eğitim öğretim veriyor. Bünyesinde yabancı dil hazırlık sınıfı olan ve tablet bilgisayar ile eğitim veren tek okul olma özelliği taşıyan İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, Almanya’nın Biberach Pestalozzi Gymnasium okulu ile kardeş okul projesini başlatarak bir ilke daha imza attı.

Öğrencilerin İngilizce ve Almancayı etkin şekilde kullanabilmesi, öğrenilen dilin kültürel yapısını tanıyıp yerinde uygulama için kardeş okul projesini hayata geçiren İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Müdür Başyardımcısı Ömer Şayan başkanlığında İngilizce öğretmenleri, Ayşen Akgün, Değer Korkmaz ve Almanca öğretmeni Emine Özkan koordinatörlüğünde Almanya’daki kardeş okul öğrencileri ile buluştu.

DİPLOMASİNİN KURALLARI YENİDEN BELİRLENİYOR
Okul idaresinden “Diplomasinin Kuralları Yeniden Belirleniyor” başlığı ile yapılan yazılı açıklamada, Stuttgart Başkonsolosu M.Türker Arı’nın, Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleriyle, kardeş okul Biberach Pestalozzi Gymnasium`dan gelen heyeti Rezidansında ağırladığı belirtildi.

Aynı açıklamada, Eğitim Ataşesi Zeynel Abidin Karagöz’ün de katıldığı öğrenci değişim projesi kapsamındaki ziyarette, Başkonsolos M.Türker Arı’nın, iyi ilişkilerin sadece devletler arasında değil, insanlar arasında da kurulmasının önemli olduğunu vurguladığı yer aldı.
10 günlük Almanya gezisinde diplomatik temaslarda da bulanarak tecrübe kazanan İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin, belediye, Türk ve Alman sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ettiği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı