REKLAMI GEÇ

10 bin öğrenciye eğitim verdiler

10 bin öğrenciye eğitim verdiler

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ocak-Nisan döneminde 10 bin öğrenci ile kamu ve özel sektörde çalışan bin 500 kişiye arama kurtarma eğitimi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2017 Cuma, 13:51

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), yılın ilk 4 ayında afetlere hazırlık ve afetlerden korunma bilincini arttırmak için eğitime ağırlık verdi.

“Afete Hazır Türkiye Projesi” kapsamında, 58 okulda yaklaşık 10 bin öğrenci, Kamu ve özel sektörde çalışan bin 500 kişiye “Temel Afet Bilinci ve Arama Kurtarma Eğitimi” verildi. Buralarda verilen eğitimle hedef kitleye afetlerden önce, afet anında ve sonrasında yapılması gereken davranış biçimleri uygulamalı olarak anlatılarak farkındalık oluşturuldu.

Eğitimlerin yanı sıra, Pamukkale ilçesi İmam Hatip Ortaokulu’nda 650 öğrenci ve 62 öğretmen ve idarecinin yer aldığı Deprem Tatbikatı gerçekleştirilerek toplumsal bilinç oluşturulması amaçlandı. Ayrıca, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından ülkemiz genelinde başlatılan ‘Acil Un Yardımı’ kampanyası kapsamında, Denizlili hayırsever vatandaşlarımızdan ve iş adamlarından temin edilen 25 ton un, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görev yapan Başbakanlık AFAD noktalarına gönderilerek bölgede yaşayan insanların yaraları bir nebze olsun sarılmaya çalışıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı