REKLAMI GEÇ

OSB’nin atıklarını öğrenciler toplayacak

OSB’nin atıklarını öğrenciler toplayacak

Denizli İl Özel İdaresi 75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin Elektrik-Elektronik Atıklarının Değerlendirilmesi projesine, Honaz Belediyesi ve Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü sponsor oldu. Öğrenciler, 135 işletme ve 25 bin çalışanı bulunan organize sanayi bölgesinin atıklarını toplayacak.

/ DENİZLİHABER / 14 Mart 2013 Perşembe, 17:05

Denizli İl Özel İdaresi 75.Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Elektrik-Elektronik Atıkların Değerlendirilmesi Projesi ile 135 işletme ve 25 bin çalışanı bulunan organize sanayi bölgesinde, elektronik atık ve geri dönüşümün gerekliliği konusunda toplumsal bilinç oluşturmağı hedefliyor.

Doğru bir biçimde geri kazanılmayan ya da bertaraf edilmeyen atıklar, çevre ve insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğinden yola çıkan Meslek Lisesi Öğrencileri’nin projesi, Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Honaz Belediyesi ve Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü sponsorluğunda yürütülecek.

Projenin tanıtım toplantısı, Organize Sanayi Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Projeye sponsor olan Organize Sanayi Bölge Müdürü Tanju Beştaş yapmış olduğu konuşmasında; “ Denizli Organize Sanayi Bölgesi olarak çevreci bir anlayışın içerisinde bulunmaktayız. Organize sanayi bölgemize bu güne kadar 150 bin fidan ağaç dikildi. Türkiye çapında organize sanayi bölgeleri arasında çevrecilik konusunda 2. sıradayız. Teknolojinin her geçen gün gelişmesi ile birlikte e-atıklarda önemli yer edinmeye başladı. Elektrik-Elektronik Atıklarının Değerlendirilmesi projesine destek vermekten çok mutluyuz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Projenin başarıya ulaşması için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

“GÜZEL BİR PROJE”
Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül yapmış olduğu konuşmasında; “ öğrencilerimizi üst öğrenime hazırlarken geleceğe de hazırlıyoruz. Bu şekildeki projeler onların bilinçli yetişmelerine katkı sağlamaktadır. Hayatın en önemli unsurlarından olan hava-su-toprak ve ateşi yerli yerinde kullanmazsak tabiat dengesini bozmuş oluruz. Üzerinde yaşadığımız dünyada bizden önce birçok topluluk ve insanlar yaşamış ve bizde bu dünyayı bizden sonraki nesillere temiz ve sağlıklı bırakmak zorundayız. Son yıllarda e-atıklar önemli bir sorun haline gelmekte. Bu güne kadar birçok kurumda, fabrikada depolarda atıl durumda idiler. Bunlar doğada atıldığı takdirde büyük zararlar vermektedir. Yeni yetişen nesillerimizde şuur oluşturması açısından güzel bir proje” dedi.

E-ATIK ORMANI OLUŞTURULACAK
Elektrik-Elektronik Atıkların Değerlendirilmesi projesi tanıtım toplantısında, proje sonunda 5 Haziran Dünya Çevre Gününde ödül töreni yapılacağı projeye en çok atık getirerek destek olan ilk üç firmaya plaket verileceğinin açıklandı. Projede aktif olarak çalışan öğrenci ve öğretmenlerin de madalya ile ödüllendirileceği, ayrıca bu projeyi simgeleyecek bir e- atık ormanı oluşturulacağı duyuruldu.

Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Karlıdağ ve proje ortağı olan ÇEKÜD Denizli İl Temsilcisi Hakan Nizamoğulları arasından proje protokolü imzalanarak toplantı sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı