REKLAMI GEÇ

22 bin öğrenci mesleki eğitim alıyor

22 bin öğrenci mesleki eğitim alıyor

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi” çerçevesinde, mesleki eğitim merkezlerinin müdürleri ile bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2017 Cuma, 19:06

Denizli genelinde mesleki eğitim veren 55 okul bulunduğunu, bu okullarda 22 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, mesleki eğitim branşlarının daha nitelikli hale gelmesi için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen ‘Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi’ kapsamında eğitimin her alanında iyileştirme, geliştirme ve nitelikleştirme hedefleri doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Oğuz, “Güçlü bir toplumsal yapıya sahip olabilmemiz için öğrencilerimize iyi eğitim vermenin yanı sıra nitelik kazandırabilmek için mesleki eğitimi desteklemeliyiz. Sektör-Okul-İşletme iş birliğinde sektörlerin ihtiyacı olan nitelikli işgücünü sağlamak için işletmeler ile mesleki ve teknik eğitim okul/kurumları arasında iş birlikleri geliştirerek, mesleki ve teknik eğitimin kalitesini arttırmaya katkıda bulunmayı, ekonomik ve sosyal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyoruz” dedi.

Toplantıda, Denizli il genelinde 27 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 19 Çok Programlı Anadolu Lisesi, 4 Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM), 5 Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) bulunduğu kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı