REKLAMI GEÇ

Özel eğitim için özel ekip

Özel eğitim için özel ekip

Milli Eğitim Müdürlüğü, özel eğitimin niteliğinin artırılması için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi, bu alanda faaliyet yürütmek üzere özel ekipler oluşturuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2017 Perşembe, 15:32

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında, Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürü Fikret Sarısoy ve rehber öğretmenlerden oluşan komisyonun katılımıyla özel eğitim okullarında çalışan öğretmenlere yönelik yapılacak çalışmaların masaya yatırıldığı toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Oğuz, Denizli’nin özel eğitim alanında ülke standartlarının üstünde olduğunu vurguladı. Yeni yapacakları çalışma hakkında bilgiler veren Oğuz, “Yapacak olduğumuz bu özgün çalışma ile özel eğitimde görevli öğretmen arkadaşlarımızın; mesleki doyumları, almış oldukları eğitim ve deneyimleri okullarında kullanabilme oranları, kurumlarında başarıyı yukarı taşıyabilme adına yapılabilecekler, kurum içi iletişimin gücü, okul-veli ve sosyal çevre ile iletişim kültürü hakkında veriler toplayacağız. Tüm bu işlemleri oluşturduğumuz komisyonda ki rehber öğretmenlerimizle yapacağız” dedi.

Milli Eğitim’i her yönden güçlendirmek için çabaladıklarına değinen Oğuz, “İlimizde okul inşaatları aralıksız devam ediyor. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki eğitimde kalite sadece fiziki şartları iyileştirmekle olmaz. Okul öncesinden özel eğitime kadar her alanda hummalı bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

Toplantı sonucunda 15 psikolojik danışmandan üçer kişilik 5 grup oluşturuldu. Özel eğitim okullarında görevli öğretmenler onar kişilik gruplara bölünerek her bir psikolojik danışman grubu onar kişilik özel eğitim öğretmenleriyle görüşme yöntemi kullanılarak görüşmeler gerçekleştirecek. Öğretmenlerden alınan veriler doğrultusunda alanda var olan sorun ya da eksiklikler tespit edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı