REKLAMI GEÇ

Geleceğin mühendisleri altını inceledi

Geleceğin mühendisleri altını inceledi

Denizli Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Yer Bilimleri Kulübü ve Jeoloji Mühendisliği bölümü öğrencileri altın rezervlerini mercek altına aldı. Uşak TÜPRAG altın madeninde incelemelerde bulunan öğrenciler, Türkiye’nin en büyük kanyonuna da teknik gezi düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2013 Perşembe, 14:03

Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Yer Bilimleri Kulübü ve Jeoloji Mühendisliği bölümü öğrencilerinden oluşan 63 kişi, PAÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mete Hançer liderliğinde Uşak TÜPRAG altın madeni ve Türkiye’nin en büyük kanyonunda incelemeler yaptı.

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin de destek verdiği inceleme gezisinde öğrenciler altın madeninde cevher oluşum durumu, rezerv durumu, altın aramada kullanılan sondaj çalışmaları, altın madeni üretim ve ocak işletme modelini yerinde inceledi.

Gün boyunca devam eden inceleme gezisinde madenden çıkartılan rezervin geçtiği işlemlerin ve altının birbirinden ayrıştırılması hakkında bilgi aldılar.

Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mete Hançer, Türkiye’nin en büyüğü, Dünya’nın sayılı altın madenlerinden biri olan Uşak TÜPRAG Altın Madeni işletmesine yaptıkları gezinin öğrenciler için çok faydalı olduğunu belirtti.

Yrd. Mete Hançer, “Jeoloji mühendisleri odasının düzenlemiş olduğu gezi hakkında TÜPRAG Jeoloji Mühendisi Ahu Saman tarafından tesisin her bölgesi ile ilgili olarak ayrıntılı olarak bilgi verildi. İlimize komşu Uşak’ ta böyle bir madenin bulunması bizim ve öğrencilerimiz için büyük şans. Altın madeninin de ve bölgede görevli çok sayıda Jeoloji Mühendisi meslektaşımızda görev yapıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı