REKLAMI GEÇ

MÜDEK değerlendirme heyeti PAÜ’de

MÜDEK değerlendirme heyeti PAÜ’de

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) akreditasyonu için 8 kişilik heyet Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bölümlerinde verilen eğitimlerin değerlendirmesini yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2017 Perşembe, 09:43

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, öğrencilerin üst düzey eğitim alarak meslek hayatına atılmalarını sağlamak, bilimsel ve akılcı çözümler üreten lider mühendisler yetiştirmek amacıyla uluslararası kuruluşlar (EUR-ACE ve Washington accord) tarafından tanınan MÜDEK akreditasyon belgesine sahip olmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda, MÜDEK akreditasyonu için Takım Başkanı Prof. Dr. Bülent Özgüler’in koordinasyonunda 8 kişilik heyetin katılımıyla Makina, İnşaat, Gıda ve Çevre Mühendisliği bölümlerinde verilen eğitimin değerlendirilmesi yapıldı.

Mühendislik Fakültesi Makina ve İnşaat Mühendisliği Bölümleri ilk defa 2012 yılında MÜDEK tarafından 5 yıl süreyle akredite edildi. 2016 yılında ise Endüstri ve Jeoloji Mühendisliği Bölümleri 5 yıl akredite oldu. Gıda ve Çevre Mühendisliği Bölümleri de bu ziyaret ile değerlendirmeye alındı. Bunun dışında Elektrik-Elektronik ve Tekstil Mühendisliği Bölümleri de 2017 yılında başvurusunu gerçekleştirdi, 2018 yılında MÜDEK değerlendirme sürecinden geçecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı