REKLAMI GEÇ

Dev bütçeli şirketler masaya yatırıldı

Dev bütçeli şirketler masaya yatırıldı

PAÜ Ticaret ve Finansman Topluluğu, Doç Dr. İlhan Küçükkaplan ve Akademi MAT’ın destekleri ile sektörünün lider ve tanınmış markalarından aldıkları Vaka Analizlerini Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle buluşturmaya devam ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2017 Pazartesi, 13:20

PAÜ Ticaret ve Finansman Topluluğu, Doç Dr. İlhan Küçükkaplan ve Akademi MAT’ın destekleri ile sektörünün lider ve tanınmış markalarından aldıkları Vaka Analizlerini Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle buluşturmaya sürdürüyor. İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan dönemin son Vaka Analizi etkinliğinde dev bütçeli şirketlerin vakalarını masaya yatırıldı.

Üç grubun katılım gösterdiği ”Risk Yönetimi” konulu etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Moderatörlüğünü Volkan Uçak’ın üstlendiği, Er-Bakır Finansman Müdürü Alper Ünlü ile Asist Mali Müşavirlik Yönetim Kurulu Üyesi Alper Cemal Ekiz’in Jüri üyeliğini yaptığı yarışmada birinci olan Facer Grubu Er-Bakır’da staj hakkı kazandı. İkinci olani Uzay Grubu, EF Yurt Dışı Dil okullarından yüzde 15 indirim hakkı kazanırken üçüncü olan Grup Comienzo’ya da kitap hediye edildi.

Akademi MAT gönüllüsü olan Asist Mali Müşavirlik şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi Alper Cemal Ekiz, “Katkıda bulunduğumuz Vaka Analizlerinde dikkat ettiğimiz ilk husus, öğrenciler ile şirketlerdeki gerçek olayları, gerçek üst düzey yöneticilerin önünde çözüm yollarını paylaşmaları için ortam oluşturmak. Böylelikle öğrenciler teori olarak öğrendikleri bilgileri pratikte uygulama şansı buluyor, takım çalışmaları ile hazırlanıp, hızlı değişen ve belirsizliğin yüksek olduğu günümüz iş dünyasında sorunlara doğru teşhis koyarak çözüme yönelik kararlar almayı öğreniyorlar. Öğrencilere teori eğitimin yanında ne kadar çok yaratabilme, uygulayabilme, kendini aşabilme fırsatı verebiliyorsanız toplumsal olarak o kadar çok verim alabileceğimizi unutmayalım. İşte çalışmalarımızın ortak özelliği bugünler için değil, yarınlar için uzun vadede toplum açısından katma değer sağlayacak cinsten” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı