REKLAMI GEÇ

Doç. Dr. Erkan Yüce’ye TÜBİTAK ödülü

Doç. Dr. Erkan Yüce’ye TÜBİTAK ödülü

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Yüce, 2016 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülüne layık görüldü. Mühendislik alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Yüce, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2016 Cuma, 10:38

TÜBİTAK tarafından her yıl verilen Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2016 Yılı Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri törenine, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ödül töreninde yaptığı konuşmada, 2016 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödüllerine layık bulunan bilim insanlarını tebrik etti. 1966 yılından beri devam eden bu geleneğin bundan sonra da süreceğine inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl üç bilim ödülü, bir özel ödül ve dört teşvik ödülü verildiğini hatırlatarak, bilim kategorisinde “Temel Bilimler” alanında Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oğuz Gülseren’i, mühendislik bilimlerinde Pamukkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Erkan Yüce’yi, sosyal bilimlerden Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Metin Heper’i, “Özel Ödül” kategorisinde çalışmalarını Avustralya’da sürdüren Prof. Dr. Kemal Kazan’ı, “Teşvik Ödülleri”nde, Doç. Dr. Emre Onur Kahya, Doç. Dr. Adem Tekin, Doç. Dr. Serdar Durdağı ve Doç. Dr. İlke Öztekin Gillam’ı tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

‘Mühendislik Bilimleri’ alanında ödüle layık görülen Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Yüce’ye, “Elektronik alanında Mikro-elektronik Devre konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle ‘Bilim Ödülü’ verildi.

Program öncesi TÜBİTAK’ın tarihi ve faaliyetlerini anlatan kısa film gösterildi. Konuklara, TÜBİTAK ödülü alan bilim insanlarının bilime katkılarını anlatan sinevizyon gösterisi de yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı