REKLAMI GEÇ

Rektör adayı Prof. Dr. Kaska’dan hastane iddiaları

Rektör adayı Prof. Dr. Kaska’dan hastane iddiaları

Pamukkale Üniversitesi’nden rektörlük atama süreci devam ediyor. Rektör adaylarından PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska projelerini anlattı, eleştirilerini sıraladı. PAÜ Hastanesi’nin güç kaybettiğini öne süren Prof. Dr. Kaska, “Hastalar memnuniyetsizlik nedeniyle PAÜ’ye gelmiyor, döner sermaye payları azaldığı için de doktorlar kaçıyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2017 Salı, 12:18

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü için Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) başvurular 12 Aralık’ta sona erdi. PAÜ rektör adaylığı için 15’e yakın profesör başvuruda bulundu. Rektörlük için yola çıkanlardan PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska, neden aday olduğunu anlatmak ve Denizli için oluşturduğu 20 projeyi açıklamak için Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

PROF. DR. YAKUP KASKA KİMDİR?
Tavas’ın Avdan Köyü’nde ilkokulu, devlet parasız yatılılık sınavını kazanarak ortaokul ve liseyi sırasıyla Denizli-Yeşilköy Ortaokulu ve Denizli Lisesi’nde tamamladığını belirten Kaska, “Üniversiteyi bitirip, 3 yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nda biyoloji öğretmenliği yaptıktan sonra YÖK bursu kazanarak lisansüstü eğitimimi İngiltere’de tamamladım. Bunlar bana Türkiye Cumhuriyeti’nin sunduğu imkanlardı. Devletimin bu imkanları olmasaydı belki de şimdi köyümde sadece çiftçilik yapabilecektim. Bu nedenle, devletimin ve milletimin her daim hizmetindeyim” dedi.

NEDEN ADAY OLDU?
Memleket sevdalısı bir Denizlili olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kaska, “Pamukkale Üniversitesi’nde 1993 yılından bu yana çalışmaktayım. Bu ülkenin her bireyinin, imkan verildiğinde başarıların en güzelini yakalayabileceğini göstermek ve şimdiye kadar edindiğim deneyimleri aktarmak için de rektörlüğe aday oldum. Çözüm odaklı, pratik düşünen ve ekip çalışmasının önemine inanan bir akademisyen olarak bu görevi üstlenmek istememdeki diğer sebep de, edindiğim bilimsel birikim ile ulusal ve uluslararası 40’ın üzerinde proje tecrübemle Üniversitemizi layık olduğu yere çıkaracağıma olan inancımdır. Üniversitemizi Eğitim ve Araştırmada rekabetçi ve iyiyi ödüllendiren, araştırmalarda yerel ihtiyaçları karşılayacak bir planlama yapan, yönetimde istişare kültürünü benimseyen, görevlendirmelerde liyakat ve adalete önem veren, öğrenci ve personelin mutluluğunu amaçlayan, yerelle bütünleşmiş uluslararası bir noktaya getirmek misyonumdur” diye konuştu.

20 PROJE HAYATA GEÇİRECEK
Denizli için 20 projesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kaska, eğitimden, öğrenciye, hastaneden kampusa kadar oluşturduğu projeleri anlattı. Prof. Dr. Kaska, PAÜ Hastanesi’nin yeterli sisteme sahip olmadığını, üniversitenin kendi personellerinin dahi hastaneye gitmediğini öne sürdü.

Prof. Dr. Kaska, “Benim kişisel gözlemlerin neticesinde oraya köyden gelmiş bir kişi nereye gideceğini bilmiyor, takip edemiyor. Hastalara görevlilerin refakat etmesini sağlayacağız. PAÜ hastanesine gelen hastalarımız evlerine gittiklerinde özel hastaneden gelmiş gibi hissedecekler. Bu memnuniyetlerini her yerde dile getirecekler. Bu bizim üniversitemizin zaten gelirini arttıracak. Biz de projeler için kaynak oluşturmuş olacağız” dedi.

PAÜ HASTANESİ’NDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON EKSİKLİĞİ VAR
Hasta memnuniyetini arttırıcı çalışmalar yapacaklarını ifade eden Prof. Dr. Kaska, “Cihazlarımız ve doktorlarımız ile bölgenin en gelişmiş üniversiteyiz. Ancak son zamanlarda akademik kadroda da kaçış oldu. Memnuniyetsizliğin ardından döner sermayeden bu kişilerin alacağı pay azalıyor. Doktorlar ‘ben burayla uğraşacağıma giderim özel hastaneye bunun üç beş katı maaşımı alır çalışırım’ diyor. Dolayısıyla bu döngüyü kıracak bir mekanizma düşünüyoruz. Hem yönetim hem de organizasyon eksikliği var” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı