REKLAMI GEÇ

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ Üniversitelerarası Kurul Başkanı oluyor

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ Üniversitelerarası Kurul Başkanı oluyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a önemli görev. Üniversitelerin kuruluş sırasına göre rektörlerin bir yıl süreyle görev aldığı Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı’nı Rektör Bağ Ağustos ayında teslim alıyor. Kurulun önemli görevleri bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2017 Cuma, 10:49

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a önemli bir görev daha geliyor. Doçenklik sınavlarını düzenleme, üniversitelerin eğitim ve bilimsel faaliyetleriyle ilgili yönetmelik hazırlama gibi önemli görevleri bulunan Üniversitelerarası Kurul’da başkan değişim tarihi yaklaştı.

Her yıl, üniversitelerin kuruluş yılı baz alınarak yapılan görevlendirme, Ağustos ayında yenilenecek. ÜAK Başkanlığı bu yıl Pamukkale Üniversitesi’ne verilecek.

100 yılda bir gelen bu önemli görevi, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ yürütecek. Bağ, üniversitelerin faaliyetlerini büyük oranda düzenleyen kurula 1 yıl süreyle başkanlık yapacak.

Halen ÜAK’nın başkanlığını Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı yürütüyor.

KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ:
Üniversitelerarası Kurul, üniversite rektörleri, Genelkurmay Başkanlığının Silahlı Kuvvetlerden dört yıl için seçeceği bir profesör ile her üniversite senatosunun o üniversiteden dört yıl için seçeceği bir profesörden oluşur.

Rektörler, Üniversitelerarası Kurula, bir yıl süre ile, üniversitelerin Cumhuriyet dönemindeki kuruluş tarihlerine göre, sıra ile, başkanlık yaparlar. Kurul çalışmalarını kolaylaştırmak ve üniversitelerarasında ve uluslararası yükseköğretim kurumları ile işbirliğini düzenlemek amacı ile sürekli ve geçici birimler ve komisyonlar kurabilir. Bu birim ve komisyonların teşkil ve çalışma esasları Üniversitelerarası Kurul’ca belirlenir.

Kurul, en az yılda iki defa, aksi kararlaştırılmadıkça başkanın bağlı olduğu üniversitenin bulunduğu şehirde toplanır ve kurul gündemi önceden Milli Eğitim Bakanlığına, Yükseköğretim Kuruluna ve kurul üyelerine gönderilir. Milli Eğitim Bakanı ve Yükseköğretim Kurul Başkanı gerekli gördüğü hallerde Kurulun toplantılarına katılabilir.

ÜAK’NIN GÖREVLERİ:
Yükseköğretim planlaması çerçevesinde, üniversitelerin eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetlerini koordine etmek, uygulamaları değerlendirmek, Yükseköğretim Kuruluna ve üniversitelere önerilerde bulunmak.

Teşkilat ve kadro yönünden ve Yükseköğretim Kurulu kararları doğrultusunda üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılayacak önlemleri teklif etmek,
Üniversitelerin tümünü ilgilendiren eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetleri ile ilgili yönetmelikleri hazırlamak veya görüş bildirmek,
Aynı veya benzer nitelikteki fakültelerin ya da üniversitelere veya fakültelere bağlı diğer yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretimine ilişkin ilkeler ve süreler arasında uyum sağlamak.

Doktora ile ilgili esasları tespit etmek ve yurt dışında yapılan doktoraları, doçentlik ve profesörlük unvanlarını değerlendirmek.

Doçentlik sınavlarını düzenlemek ve ilgili yönetmelik gereğince doçent adaylarının yayın ve araştırmalarının değerlendirilmesi ve doçentlik sınavı ile ilgili esasları tespit etmek ve jürileri seçmek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı