REKLAMI GEÇ

PAÜ’de endüstri devrimi tartışıldı

PAÜ’de endüstri devrimi tartışıldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Fikir Ekimi Bireysel ve Toplumsal Farkındalık” konulu söyleşide 4. Endüstri Devrimi tartışıldı. Proje Yürütücüsü Dr.Zeynep Tanrıöğen, üretimde yakın gelecekte insanların yerini robotların alacağını, ofis, ev ve hayatın her alanında kullanılan cihazların da birbiriyle temas halinde olacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Şubat 2017 Pazartesi, 17:17

PAÜ Engin Aksel Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğin açılışına Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kazım Çelik, Proje Yürütücüsü Dr. Zeynep Tanrıöğen, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tanrıöğen, projeyi hayata geçirmekteki amaçlarının öğrencileri yeni fikirler üretmeye teşvik etmek olduğunu söyledi. Zeynep Tanrıöğe, “Dünya’da 4.Endüstri Devrimi gerçekleşti ve pratikte yaşanıyor. Bu devrimin gerçekleşmesinde teknolojik gelişmeler en önemli etken. Gelecekte tüm cihazların birbiriyle iletişim halinde olacak. Cihazlar birbirlerine talimat verecek, talimat alacak. Yakın gelecekte üretimde insanların yerini robotlar alacak. Bunun sonucunda maliyetlerin ve üretim sırasında oluşan hatalar en alt seviyeye düşecek. Bilgiler, bulut depolama sisteminde tutulacak ve bunun sonucunda da siber güvenlik tehditleri artacak. Günümüzde, eğitim sisteminin yaratıcılığa daha çok imkan verir hale getirilmesi gerekiyor. Yaratıcılığın farkına varılması için de uygun eğitim alt yapısının oluşturulması gerekiyor” dedi.

Etkinliğe katılan NCR Bilişim Sistemleri Hizmetler Bölümü Takım Lideri Numan Aydınoğlu ise, insanlığın ilk ekim fikrinin günümüzden 11 bin yıl önce toprağa buğday ekerek başladığını hatırlatırken, bilimsel fikir ekimlerinin 1450’li yıllarda başladığını kaydetti. Uzun yıllardan beri insanların dönemin liderleri tarafından düşündükleri ve fikir ürettikleri için öldürüldüğüne dikkat çeken Aydınoğlu, öldürenlerin değil fikirlerin hatırlandığını ifade etti.

“Fikir Ekimi” etkinliği daha sonra toplam altı oturumda farklı konuların ele alındığı söyleşilerle devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı