REKLAMI GEÇ

Gönüllü gençler okulu baştan sona yeniledi

Gönüllü gençler okulu baştan sona yeniledi

Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) Denizli Yerel Kurulu üyesi gençler, Pınarkent Mahallesi’nde Şahinler İlköğretim Okulu’nu baştan sona yeniledi, kütüphaneye 1700 kitap bağışlayan gençler, çocuklara oyuncak ve eğitimi malzemeleri de hediye etti. Ayrıca, okuldaki çocukların ağız ve diş muayenesi yapılması da sağlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2017 Çarşamba, 15:11

Ülkede 28 şehirde faaliyet gösteren tamamı gençlerden oluşan Sivil Yaşam Derneği’nin Denizli Yerel Kurulu üyesi gençler, önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı.

‘Şehirden Çıktım Köye’ projesi kapsamında Denizlili 42 gönüllü genç, eksiklikleri olduğunu tespit ettikleri Pamukkale İlçesi’nin Pınarkent Mahallesi’nde eğitim veren Şahinler İlkokulu’nu baştan sona yeniledi.

Okulda toplanan SİYAMDER üyesi gençler, ellerine fırça alarak kurumun dışını boyadı, bahçede yeşillendirme yaptı. Okuldaki tüm çocuklara giyim yardımı yapan gençler, kurumun kütüphanesine 1700’e yakın çocuk kitabı kazandırdı. Çocuklara oyuncak ve eğitim malzemeleri hediye edildi.

Okulda eğitim gören çocuklarla oyunlar oynayan gönüllü gençler, okul idarecileri ve köylülerle de sohbet etti. Ayrıca, İl Halk Sağlığı ekipleri tarafından öğrencilere ağız ve diş taraması yapıldı.

Şehirden Çıktım Köye projesiyle merkezden uzak ve hizmet alımında zorlanan köy okullarının onarılarak eksikliklerinin giderilmesini amaçladıklarını söyleyen SİYAMDER Denizli Yerel Kurulu gönüllüsü Yasemin Alagöz, “Gençlerin kendi şehirlerindeki köy okullarının eksikliklerini gidererek sosyal sorumluluk bilinci kazanmasını hedefliyoruz. Bugün 42 gönüllümüz çalışmalarda yer aldı. Sabahın erken saatlerinde bir araya geldik ve gün boyu okulun daha önceden tespit edilen eksiklerini sistemli bir şekilde gidermeye çalıştık. Çocuklarla eğlenceli bir şekilde vakit geçirip, okulun temel ihtiyaçlarını karşıladık. Bugün burada yapılan proje sadece bir sosyal sorumluluk projesi değil, geleceğimize yapılan bir yatırımdır. Bu bağlamda çocukların okula olan sevgisini arttırmak ve onlara vizyon katmak için buradayız. Köy okullarında sadece daha kaliteli fiziksel şartlar değil gülen yüzler de bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı