REKLAMI GEÇ

Yemek yarışmasında 6 gümüş madalya

Yemek yarışmasında 6 gümüş madalya

Denizli Servergazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi IBATECH İzmir Fuarı’nda düzenlenen yemek yarışmasında 6 gümüş madalya kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2018 Cumartesi, 12:25

Fuar İzmir’de Travel Turkey ile eş zamanlı gerçekleştirilen IBATECH İzmir Fuarı’nda düzenlenen “İzmir’in Şefleri” Uluslararası Yemek Yarışması’na katılan Denizli Servergazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 6 ülkeden toplam 700 öğrencinin katıldığı yarışmadan 6 gümüş madalya çıkardı.

GURURLANDIK
Öğrencilerinin gururlandıran başarısının ardından açıklama yapan Servergazi Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Aysel KARACA, “Bu yarışma, daha önceleri ulusal düzeyde düzenleniyordu. İzmir’de, uluslararası bazda ilk defa düzenlendi. İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği düzenledi. 6 ülkeden yaklaşık 700 öğrenci katıldı. Toplamda 2 oturumda yarıştık. Yarışma sonucunda bizleri gururlandıran 6 madalya kazandık. Öncelikle öğrencilerimi tebrik ediyorum. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca sezonu çok güzel bir başarıyla açtık bu yıl tüm yarışmalarda Denizliadını duyuracağız” dedi.

MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ
Mesleki Teknik Liselere yeterli ilginin gösterilmediğinden yakınan okul müdürü Karaca, “Meslek lisesi memleket meselesi gerçekten. Meslek liselerinin yeterince tercih edilmemesinin nedeni olarak, ailelerin yeterince bilinçlendirilmemesini görüyorum. Ailelerimiz bilinçlenmeyince gençlerimiz de bilinçlenmiyor. Aileler, ’Benim çocuğum, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi’nde okusun, üniversiteyi kazansın’ istiyor. Gelin görün ki, şu anda ülkemizde üniversite mezunları, işsizler ordusuna dönüşmüş durumda. Meslek liselerinden mezun olan öğrenci, Ustalık Belgesi’ne, İşyeri Açma Belgesi’ne, Usta Öğreticilik Belgesi’ne sahip oluyor. Elinde çok iyi bir mesleği olarak okuldan çıkıyor. İsterse kendi branşında, 4 yıllık fakülteyi kazanıp, üniversite mezunu da olabilir. Anadolu Lisesi’nden sonra üniversiteyi bitirip, işsiz olmaktansa, Meslek Lisesinden sonra çok iyi bir işte çalışma imkanı olabiliyor. Denizli, bir turizm bölgesi. Yiyecek içecek anlamında kalifiye eleman ihtiyacı çok fazla. Mezunlarımız iş bulmakta zorlanmıyorlar. Meslek Liseleri, gerçekten geleceğimiz için çok önemlidir. Sektörde kalifiye eleman sıkıntısını Meslek Liseleri ile çözebiliriz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı