REKLAMI GEÇ

TEOG Sınavı’nda 13 bin 525 öğrenci ter dökecek

TEOG Sınavı’nda 13 bin 525 öğrenci ter dökecek

Yarın (Çarşamba) ve Perşembe günü ülke genelinde 1 milyon 250 binden fazla Denizli’den 13 bin 525 8’inci sınıf öğrenci Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nda ter dökecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Nisan 2017 Salı, 15:19

8’inci sınıflar için 2. dönem ortak sınavları, 26 Nisan 2017 Çarşamba ve 27 Nisan 2017 Perşembe günleri yapılacak. Denizli’de 245 okulda 13 bin 525 öğrenci sınavlarda ter dökecek. Her sınav günü, üç dersin yazılısı ayrı ayrı saatlerde olacak şekilde bir oturum halinde yapılacak.

Her ders yazılısı için 20 soru sorulacak, 40 dakika süre verilecek olup ders yazılıları arası dinlenme süresi 30 dakika olacak. Ancak özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin alacakları sınav hizmetinden dolayı her bir dersin sınav süresi 55 dakika. Sınavların aynı anda başlaması gerektiğinden özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin ders yazılıları arası dinlenme süresi 15 dakika olacak.

Ortak Sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık kullanılacak. Ortak sınavların gerçekleştirileceği her bir dersin sınavı yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde, Türkiye saati ile saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de aynı anda başlayacak ve tamamlanacak.

Birinci oturumda sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi derslerinin yazılıları, ikinci oturumda ise fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin yazılıları gerçekleştirilecektir.

Ortak Sınavların yapılacağı her bir derse ait sınav evrakı ayrı ayrı poşetlenmiş olup poşetlerin üzerindeki etikette ait olduğu ders adı belirtilmiştir. Her bir ders yazılısı poşetinin içerisinde de sınav yapılacak sınıf sayısı kadar alt poşet bulunmaktadır. Her sınav için, o derse ait sınav evrakı poşeti süresi içerisinde açılıp kapatılacaktır. Farklı ders yazılısına ait sınav evrakının bulunduğu poşetler kendi oturumu haricinde kesinlikle açılmayacaktır.

Sınava girecek 8. sınıf öğrencisi olan ortaokulların 5, 6 ve 7’nci sınıfları, her iki gün de tatil edilecek.

MAZERET SINAVLARI 20-21 MAYIS’TA
26-27 Nisan 2017’daki sınavlara katılamayanlar için mazeret sınavları, 20-21 Mayıs 2017’de yapılacak. Sınav sonuçların Haziran’da açıklanması planlanıyor. Öğrencilerin, 6, 7 ve 8’inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklı ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam, 2’ye bölünerek yerleştirmeye esas puan belirlenecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

Sınavlara ilimizde toplam 13.525 sekizinci sınıf öğrencisi katılacaktır. Sınavlar il genelinde 245 okulda gerçekleştirilecektir.

Sınava girecek bütün öğrencilerimize tüm Millî Eğitim çalışanları adına başarılar dilerim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı