REKLAMI GEÇ

Eğitime 1 milyon 300 bin liralık bağış

Eğitime 1 milyon 300 bin liralık bağış

Hayırsever işadamı Süleyman Yağlıca, 1 milyon 300 bin lira bağış yaparak okul inşa ettirecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2017 Perşembe, 14:03

Deniz TOKAT/(DHA)
Denizli Valiliği’nde düzenlenen protokol töreniyle işadamı Süleyman Yağlıca okul yapımı için 1 milyon 300 bin lira bağışta bulundu.

Törende hayırsever işadamıyla birlikte Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da yer aldı.

Hayırsever işadamı Yağlıca’nın yaptığı bağışla, Merkezefendi İlçesi Yenişehir Mahallesi’nde ortaokul inşa edilecek. Okula ise Havva Süleyman Yağlıca Ortaokulu adı verilecek.

18 derslikten oluşacak okulun kaba inşaatını Yağlıca üstlenirken, inşaatın devamı hayırsever katkılarıyla sürdürülecek. Protokol töreninde konuşan Vali Altıparmak, referandum sürecinden dolayı bağış işlerine ara verdiklerini ancak halk oylamasının tamamlanmasının ardından, eğitim ve sağlık alanlarındaki bağış çalışmalarına yeniden ağırlık vereceklerini söyledi.

Yapılan bağıştan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Altıparmak, amaçlarının eğitim seviyesini yukarı çıkarmak ve tam gün eğitime geçmek olduğunu ifade etti.

Hayırsever işadamı Yağlıca ise, eğitime destek olabilmek için uzun zamandır okul yaptırmak istediğini, kazandığı paranın bir kısmıyla hayalini gerçekleştirerek amacına ulaştığı için mutlu olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı