REKLAMI GEÇ

DENİZLİ YGS’DE 5’İNCİ

DENİZLİ YGS’DE 5’İNCİ

Lisans Yerleştirme Sınavı için vize niteliğini taşıyan YGS sonuçları açıklandı. YGS sonuçlarına göre Denizli tüm puan türleri ortalamasına göre YGS başarılı iller sıralamasında 5. sırada yer aldı.

/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2010 Cuma, 16:41

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını, ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan açıkladı. Yarımağan’ın açıklamalarına göre, 70 bin aday sıfır çekti.

YGS’ye giren 1 milyon 487 bin 626 adaydan 133’ünün sınavı değişik nedenlerle iptal edilirken, sınavı geçerli sayılan aday sayısı ise 1 milyon 487 bin 493 olarak tespit edildi.1 milyon 473 bin 337 adayın sınavda puanı hesaplanırken, 14 bin 156 adayın puanı hesaplanamadı. Sınavda 70 bin 248 aday 140 puanın altında kaldı, 169 bin 509 aday 140-180 arasında puan aldı.
180’in üzerinde puan alan aday sayısı 1 milyon 233 bin 580 oldu. Bu adaylar ikinci aşama sınav olan LYS’ye girmeye hak kazandı. Sınavda adaylardan toplam 1 milyon 403 bin 89’u ise bir yükseköğretim programına yerleşmek için tercih hakkı kazandı. Sınavda 69 kopya tespit edildi.

BİRİNCİLER KONYA VE İSTANBUL’DAN
Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Konya Meram Fen Lisesi’nden Ayşenur Şam ve İstanbul Özel Üsküdar Fen Lisesi’nden Günay Yolcu 498.761 puanla birinciliği paylaştı. Sınavda, İstanbul Özel Çağ Fatih Fen Lisesi’nden Furkan Çağrı Top üçüncü, Adana Fen Lisesi’nden Kemal Sarı dördüncü, İzmir Fen Lisesi’nden Arman Özdemir beşinci, Konya Meram Fen Lisesi’nden Mehmet Nuri Akıncı altıncı, Konya Meram Fen Lisesi’nden Bekir Tok yedinci, Ankara Fen Lisesi’nden Kamil Çalışkan sekizinci, Konya Özel Diltaş Anadolu Lisesi’nden Ceren Uluer dokuzuncu, Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi’nden Mücahit Yıldız onuncu oldu. Sınavda tüm puan türlerinin ortalamasına göre en başarılı il Yalova oldu. Yalova’yı Kayseri, Aydın, Karaman, Denizli izledi.

“Denizli yerinde sayıyor”
Denizli, tüm puan türleri ortalamasına göre 5. sırada yer aldı. Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, kentin başarısı ya da başarısızlığı konusunda YGS’de şu an değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını ve bu değerlendirmenin ancak Haziran sonunda yapılabileceğini kaydetti. Üniversiteye giriş sınavlarının bu sene iki aşamalı yapılacağını dile getiren Müdür Oğuz, “Bu değerlendirmeyi şimdi yapamayız” dedi. Denizli’nin YGS’de ne ileri ne geri gittiğini de sözlerine ekleyen Oğuz, “YGS’de geçen sene de Türkiye 5’incisi olduk, bu sene de 5’nci sıradayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı