REKLAMI GEÇ

Denizli YKS’de Türkiye ikincisi oldu

Denizli YKS’de Türkiye ikincisi oldu

Denizli 2018 Liselere Geçiş Sınavındaki (LGS)’ Türkiye ikinciliği ünvanını, 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavında da (YKS) devam ettirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ocak 2019 Perşembe, 18:08

2018 yılı YKS Yükseköğretime geçiş İl-Bölge Başarı ve nüfus hareketliliği raporuna göre Denizli eğitim alanındaki başarısını dürdürdü. Ülke genelinde sınava giren adaylar üzerinden yapılan başarı sırası ortalamasına göre Denizli, 587.672 ortalama ile Türkiye ikincisi oldu. Buna göre Denizli’den sınava giren 26.564 öğrencinin yüzde 5’i ilk beş bin içinde yer aldı.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada bu başarının 2011-2012 eğitim öğretim yılında ‘değerler Eğitimi’ adıyla hayata geçirilen “Eğitimde Değerler Eğitimi Programı (EDEP)” projelerin geri dönüşü olduğu belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz açıklamada, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da başarılarımızın artarak devam edeceği inancıyla; İlimizi gururlandıran bu başarıda payı olan başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere, değerli öğretmen ve yöneticilerimizi, saygıdeğer velilerimizi ve emeği olan herkesi kutluyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca üniversiteye yerleşen tüm öğrencilerimize öğrenim hayatlarında başarılar diliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı