REKLAMI GEÇ

Denizli’de 181 bin 918 öğrenci tatile girdi

Denizli’de 181 bin 918 öğrenci tatile girdi

Denizli’de 748 eğitim kurumunda 181 bin 918 öğrenci, bugün karne heyecanı yaşadı. Yırdım Sevenler Derneği İlkokulu ile Hulusi Kulaklı Ortaokulu’nda düzenlenen törenlere katılan Vali Şükrü Kocatepe, öğrencilere karne dağıttı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2015 Cuma, 13:25

İlk ve orta dereceli okullarda karne heyecanı yaşandı . İl genelindeki 748 ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim öğretim gören 181 bin 918 öğrenci, bugün karnelerini alarak sömestir tatiline girdi. Öğrenciler, tatil sevinci yaşarken, Dokuzkavaklar Mahallesi’ndeki Yardım Sevenler Derneği İlkokulu ile Hulusi Kulaklı Ortaokulu’nda karne töreni düzenlendi. Törene Vali Şükrü Kocatepe, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Pamukkale Belediyle Başkanı Hüseyin Gürlesin katıldı.

denizli-karne-vali-sukru-kocatepe-ic

KARNELERİNİ VALİ AMCALARINDAN ALDILAR
Vali Şükrü Kocatepe, Yardım Sevenler Derneği İlkokulu’nda 4/K ve 4/L sınıflarına girerek öğrencilere karnelerini verdi. Çok sayıda öğrencinin takdir aldığı okulda, hala ikili eğitim-öğretim yapılması Vali Şükrü Kocatepe’nin dikkatinden kaçmadı.

denizli-karne-vali-sukru-kocatepe-ic-3

Okul yöneticilerinin, bin 170 öğrencisi bulunan 23 derslikli okulda öğrencilerin ikili eğitim-öğretime devam ettiği yönündeki sıkıntılarını dinleyen Vali Kocatepe, “Dokuzkavaklar Mahallesi’nde yapılacak ikinci bir okul ile bu sıkıntılar giderilecek. Okulların, öğretmenlerin öğrencilerin yarıştığı günümüzde, siz öğretmenlerden öğrencileriyle daha yakından ilgilenmesi ve başarı ortalamanızı artırmanız olacaktır. Biliyoruz, hep siz öğretmenler istiyoruz ama, sizleri de kutsal yapan bu özverili çalışmalarınız” dedi.

denizli-karne-vali-sukru-kocatepe-ic-2

ÖĞRETMEN MAAŞLARI DA GÜNDEME GELDİ
Öğrencilere karnelerini veren Kocatepe, bir süre öğretmenlerle de sohbet etti. Kocatepe, “Siz öğretmenlerin yetiştirdiği mühendis ve işadamları sayesinde bugün ülkemiz kendi televizyonunu kendi teknolojisini üretebilir hale geldi. Eğer batı ülkeleriyle aramızdaki gelişmişlik açısı her geçen gün biraz daha daralıyorsa, bu siz öğretmenlerin sayesinde” diye konuştu.

Kocatepe’nin bu sözleri üzerine bir öğretmen, “Bir de maaşlarımız batılı ülkeler düzeyinde olabilseydi sayın valim” diyerek serzenişini dile getirdi. Vali Kocatepe ise, “Aslında bir çok kamu personelinin maaşından daha kötü değil. Daha da iyi olabilir ama ben 1973 yılında memurluğa yeni başladığımda maaşımla bir televizyon alamıyordum. Bugün ise 2 bin lira maaş alan birisi, bunun 500 lirası ile televizyon alabiliyor. Tabi pahalı ithal ürünler tercih edilmez ise. Ben, vali olarak 150 liranın üzerinde satılan ayakkabı giymedim, almam da” karşılığını verdi.

denizli-karne-vali-sukru-kocatepe-ic-1

Vali Şükrü Kocatepe, Yardım Sevenler Derneği’nin ardından Hulusi Kulaklı Ortaokulu’na geçti. Burada 8.sınıf öğrencilerinin karnelerini veren Kocatepe, karatede dereceye giren öğrencilere madalyalarını da taktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı