REKLAMI GEÇ

Denizli’de fizik ve matematik öğretmenlerine astronomi eğitimi

Denizli’de fizik ve matematik öğretmenlerine astronomi eğitimi

Denizli, bir alanda daha farkındalığını ortaya koydu. Nalan Kaynak Anadolu Lisesi’nde görevli üç eğitimcinin TÜBİTAK’a sunduğu “Yıldızlardan Yıldızsılara” projesi kabul edilmesiyle, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 40 öğretmene Denizli’de astronomi eğitimi veriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2015 Perşembe, 09:36

2009 yılında kurulan gözlem evi ile Türkiye’de resmi okullar arasında bir ilke imza atan Nalan Kaynak Anadolu Lisesi’nde görev yapan öğretmenler Havva Han Şimşek (fizik), Tahsin Demirciler (fizik) ve Başak Turhan’ın (matematik) hazırladığı “Yıldızlardan Yıldızsılara” çalışması, TÜBİTAK’ın “4005-Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları” projeleri kapsamında kabul edilerek, hayata geçirildi.

Şimşek, Demirciler ve Turhan’ın hazırladığı projenin TÜBİTAK tarafından kabul edilmesiyle Nalan Kaynak Anadolu Lisesi, astronomi alanında yeni bir çalışmaya daha imza attı. “Yıldızlardan Yıldızsılara” projesi kapsamında, astronomi alanında eğitim almak üzere çeşitli illerden 30 fizik ve 10 matematik öğretmeni Denizli’ye geldi.

27 Temmuz’a kadar sürecek program ile 40 öğretmene astronomi alanında teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Pamukkale Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki eğitimler; Prof.Dr. Dursun Koçer (İstanbul Kültür Üniversitesi), Prof. Dr. Zeki Aslan (İstanbul Kültür Üniversitesi), Prof. Dr. Ethem Derman (Ankara Üniversitesi), Prof. Dr. Zeynel Tunca (Ege Üniversitesi), Prof. Dr. Serdar Evren (Ege Üniversitesi), Aslı Nacar (eğitim danışmanı), Uğur İkizler (astrofotoğrafçı), Mert Koçer (fizik öğretmeni) ve Ümit Fuat Özyar (fizik öğretmeni) tarafından verilecek.

Eğitimlerde ağırlıklı olarak gökyüzünü tanıma, gök cisimlerini tanıyarak hareketlerini kavrama, teleskop kullanabilme, teleskop yapabilme, gökyüzü fotoğrafçılığı, güneş saati, planetaryum ve benzeri çalışmalarına yer verilecek. İzin alınabilmesi durumunda antik dönemde astronomi çalışmaları uygulaması, karanlık gökyüzü farkındalığı ve teleskopla ay-satüm yakınlaşması gözlemi Hierapolis’teki Antik Tiyatro’da yapılacak.

Eğitim programının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Tahsin demirciler’in gözlem evi kurma önerisiyle geldiğinde bunu yapmanın zor olacağını düşündüklerini, ancak geçen 6 yılda büyük mesafe kat ettiklerini, Denizli’de astronomi eğitimi verilecek konuma gelmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı