REKLAMI GEÇ

Denizli’den uzayın derinlerini gözlemlediler

Denizli’den uzayın derinlerini gözlemlediler

Nalan Kaynak Anadolu Lisesi öğretmenlerinden T tarafından hazırlanan, TÜBİTAK tarafından desteklenen “Yıldızlardan Yıldızsılara” projesi kapsamında Denizli’ye gelen 40 öğretmen, astronomi alanında teorik ve uygulamalı eğitim aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2015 Pazartesi, 12:57

“Yıldızlardan Yıldızsılara” projesi kapsamında Türkiye genelinden yapılan başvurulara göre seçilen 30 fizik ve 10 matematik öğretmenine; Prof. Dr. Dursun Koçer, Prof. Dr. Zeki Aslan, Prof. Dr. Ethem Derman, Prof. Dr. Osman Demircan, Prof. Dr. Serdar Evren, Doç Dr. Memduh Sami Taner, Aslı Nacar, Uğur İkizler, Mert Koçer, Ümit Fuat Özyar ve Harun Bacanlı, tarafındanastronomiye ilgili bilgiler verdi.

Ayrıca uygulama atölyeleri kurularak, aynalı teleskop ve mercekli teleskop yapabilme, teleskop kullanabilme, gökyüzü fotoğrafçılığı, güneş saati, el planetaryumu çalışmalarına yer verildi. Kursiyerlerin kaldıkları otel bahçesine kurulan 50 santimetre ayna çaplı el yapımı teleskop ve 60 milimetre güneş teleskopu ile gökyüzü gözlemi yapıldı. Nalan Kaynak Anadolu Lisesi Gözlemevi’nden de uzay cisimleri gözlemleri gerçekleştirildi.

Eğitim sürecinin sonunda Akköy Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen törenle katılımcılara sertifika verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı