REKLAMI GEÇ

DenizliHaber sordu, sendika başkanları yanıtladı

DenizliHaber sordu, sendika başkanları yanıtladı

AK Parti kanadından yapılan açıklamalarda, MGK’dan hükümete dönük OHAL’in uzatılmasına ilişkin bir tavsiyenin gelmesi ve hükümetten de kendilerine OHAL’in uzatılması için bir tezkerenin gönderilmesi halinde konunun önümüzdeki hafta görüşülmesinin beklendiği belirtiliyor.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2017 Pazartesi, 17:05

Türkiye 20 Temmuz 2017 tarihinde başlayan OHAL sürecinin yeniden uzatılacağı konuşulurken, FETÖ/PDY yapılanması konusunda önemli bir süreç yürütülüyor. Kamuda Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamudan atılmalar ve açığa alınmalar özellikle eğitim camiasında etkin olurken, sendikalar da çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırıyor. Haksız yere KHK ile atıldığını ya da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alındığını öne süren eğitimciler sendikalara başvurarak izlemeleri gereken yöntemler konusunda bilgi alıyor.

Süreçle ilgili görüşlerini aldığımız eğitim sendikalarının Denizli şube başkanları konuyu Denizlihaber.com’a değerlendirdi. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Türk Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, Eğitim Sen Denizli Şubesi Mali Sekreteri Sedat Alan ve Eğitim Bir Sen Denizli Şube Başkanı Kazım Tefçi, OHAL’in yeniden uzatılmasına yönelik açıklamaları ve KHK’larla kamudan atılmaları şöyle yorumladı, sendikalarının konuyla ilgili yaptığı çalışmaları şöyle aktardı:

“TÜRKİYE’NİN OHAL İLE YÖNETİLMEYE İHTİYACI YOK”
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Ülkenin OHAL ve KHK’larla yönetilmesi kesinlikle demokratik ve doğru uygulama değildir. Bu ülkemizi dizayn etme çabaları ve Büyük Ortadoğu Projesinin bir ürünüdür. Türkiye’nin OHAl ile yönetilmeye kesinlikle ihtiyacı yoktur. OHAL uygulaması halkımız ve kamu emekçilerini şekillendirme çabalarından başka bir şey değildir. Sendikamız KHK’lar ile kamudan atılmalar ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açığa alınmalar konusunda gerekli hukuki desteği sağlamaktadır. İster sendika üyemiz olsun ister olmasın, eğitim camiasında mağdur olan meslektaşlarımız Eğitim-İş’e başvurmakta ve avukatlarımız aracılığı ile bu meslektaşlarımızın hakları aranmaktadır. Eğitim-İş olarak kırmızı çizgimiz olan Cumhuriyetimizin değerleri ve ülkemizin bölünmezliği noktasında mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

“OHAL’İ HİÇ SAVUNMADIK”
Eğitim Sen Denizli Şubesi Mali Sekreteri Sedat Alan, “Biz sol bir sendika olarak OHAL’i hiç savunmadık. Olağanüstü Hal Uygulamasını uzatmak istemelerinin nedeni; Ülkeyi Kanun Hakkında Kararnameler ile daha kolay yönettikleri içindir. Eğitim Sen olarak devletin normal kanunlarla yönetilmesinden yanayız. OHAL ile adli süreç işlemiyor. Görevden uzaklaştırma başka bir şey, KHK ile atılma başka bir şey. KHK’larla atılan bir öğretmenin hakkını araması için önce Ankara’da OHAL Komisyonu’na gitmesi gerekiyor. Yani bu durumdaki eğitimcinin geri görevine geri dönebilmesi OHAL kararına bağlı. Bu anti demokratik bir uygulama. Genel merkezimiz görevden uzaklaştırmalarla ilgili Bakan onayının iptali için Danıştay’a dava açtık. Bu durumdaki eğitimcilerimizin tek tek başvuru yapmasına gerek yok. Danıştay kararını beklesinler” dedi.

“İNŞALLAH OHAL İLE YÖNETİLMEYE İHTİYACIMIZ KALMAZ”
Türk Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, “OHAL’in tekrar uzatılması istemine neden olan faktörler nelerdir bizler bilemiyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçlerde OHAL ile yaşamaya ihtiyacımız olmaz. Gerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevden uzaklaştırmaları, gerekse FETÖ bağlantısı şüphesiyle KHK kararlarına haksız maruz kaldığını iddia eden meslektaşlarımız OHAL Komisyonu’na başvurdular ve sonucunu bekliyorlar. Biz sendikamızın web sitesinde, açığa alınıp soruşturma geçiren ya da açığa alınma işlemine dava açmak isteyen üyelerimiz için dilekçe örnekleri yayınladık” dedi.

“BELLİ YAPI İLE BAĞI OLANLAR CEZASINI ÇEKMELİ”
Eğitim Bir Sen Denizli Şube Başkanı Kazım Tefçi, “Eğitim Bir Sen olarak, OHAL sürecinin uzatılması çalışmalarına yönelik bir cümle kurmamıza gerek yok. Ülke şartları bunu gerektiriyorsa devlet büyüklerimiz üzerinde çalışır. KHK’larla atılanlar ya da açığa alınan meslektaşlarımız konusunda da, belli yapı ile bağı olanların sonuna kadar cezasını çekmesinden yanayız. Bağı olmayıp haksız yere açığa alındıklarını kanıtlama çabası içinde olanlar için sendika olarak üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Denizli’de 120 eğitimci açıkta. 55-60’nın soruşturmasının tamamlandığı bilgisini alıyoruz. Eğitim Bir Sen olarak gerek Denizli Valimize ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sorunları iletiyoruz. Ayrıca TV’lerde konu ile ilgili bazı bilgilendirmelerde bulunuyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı