REKLAMI GEÇ

Denizli’nin 688 dersliğe ihtiyacı var

Denizli’nin 688 dersliğe ihtiyacı var

Denizli’de hayırseverlerin desteklerine ve devletin yatırımlarına rağmen okul açığı giderilemiyor. İl genelinde halen 688 dersliğe ihtiyaç duyulduğu açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2016 Cumartesi, 10:47

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında Vali Yardımcısı Alaattin Aktaş, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Milli Eğitim şube müdürlerinin katılımı ile toplantı gerçekleştirildi.

İl genelinde devam eden ve ihale hazırlıkları yapılan okul inşaatları, öğrenci mevcutlarına göre mahalle ve semtlerde ihtiyaç duyulan okul sayılarının ele alındığı toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, bir brifing verdi.

ARSA BULUNMAMASI NEDENİYLE ÇARESİZLİK YAŞANIYOR
Halen 18 okul inşaatının devam ettiğini, 13 okulun yapımı ile ilgili çalışmaların ise devam ettiğini anlatan Oğuz, Merkezefendi’de 21, Pamukkale’de 19 olmak üzere toplam 40 okulda ilkokul ve ortaokulun aynı binada eğitim-öğretim verdiğini belirtti.

Bazı okullardaki sınıflarda 40-50 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü ifade eden Oğuz, bu sayının 25-30’a düşürülebilmesi, tekli normal öğretime geçilebilmesi için toplam 688 derslik yapımına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Oğuz, yeni okul ve ek derslik yapılması gereken bazı semtlerde ise arsa bulunamaması nedeniyle çaresizlik yaşandığını ve bu duruma çare arandığını sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve şube müdürlerine çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Vali Şükrü Kocatepe, “ Bir okul ve pansiyon yapımını üstlenen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na örnek davranışı nedeniyle teşekkür ederim. İhale çalışmalarının süratlenmesi konusunda gayret isteyerek YİKOB Başkanı Vali Yardımcısı Alaattin Aktaş ve çalışma arkadaşlarına da başarılar dilerim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı