REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’NİN YEŞİL ALANLARI MERCEK ALTINDA

DENİZLİ’NİN YEŞİL ALANLARI MERCEK ALTINDA

Polonya, Macaristan, Litvanya, İngiltere, İspanya ve Portekiz ile birlikte Pınarkent İlkokulu’nun da ortak olduğu AB Comenius Okul Ortaklıkları Programı kapsamında uygulanan çevre projesi “Let’s Be Green” (Yeşil Kalalım) katılımcıları Denizli’ye geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2014 Salı, 12:44

AB Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius Okul Ortaklıkları Sözleşmesi ile yürütülen çevre projesi “Let’s Be Green” (Yeşil Kalalım) kapsamında Denizli’ye gelen yabancı konuklar Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Polonya koordinatörlüğünde, Türkiye ile birlikte 7 ülkeden okulun katılımıyla yürütülen projede Denizli’den Pınarkent İlkokulu da yer aldı.

Polonya, Macaristan, Litvanya, İngiltere, İspanya ve Portekiz’den 13 öğretmen ve idarecinin katıldığı Denizli ziyareti kapsamında, konukların 5 gün kentte kalacağı, bu süre zarfında Denizli’nin tarihi ve turistik bölgeleri ile “Türkiye’nin En Çevreci Belediyesi” ödülü bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin park ve yeşil alanlarına da gezi düzenleyecekleri ifade edildi. Pınarkent İlkokulu Müdürü Kemal Boztekin, ziyarette yaptığı konuşmada, Eylül 2013’de başlayan projeye 5 gün boyunca ev sahipliği yapacaklarını belirterek, kendilerine destek veren Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Müdür Boztekin, konukların Laodikya, Pamukkale ve Kaklık Mağarası’nı görme fırsatı bulacağını kaydederek, kentteki yeşil alan ve parklara da gezi düzenleneceğini ifade etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti anlatarak, “Bu dünya bizim. Başka bir dünya yok. Bu nedenle dünyamızı temiz ve yeşil tutmalıyız. Ekolojik dengemizi koruyarak dönüşümlerimizi doğru şekilde yapıp gelecek nesillere dünyamızı temiz bırakmalıyız” dedi. Denizli’de kişi başına 11 metrekare yeşil alan düştüğüne dikkati çeken Başkan Zolan, “Arıtma tesislerimizle, hava kirliliğini önlemek için kullandığımız yakıtlarla, atıkların ayrıştırılmasıyla, yeşile destek veriyoruz. Atıkların ayrışması geri dönüşüm noktasında özellikle öğretmen ve öğrencilerimizle bir çok proje uyguladık ve başarıya ulaştık. Ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi çöpten elektrik üretiyor. Atık suların çamurları ve çöplerden elde edilen metan gazıyla elektrik üretiyoruz. Çevremizi, geleceğimizi, havamızı her yönüyle ekolojik dengeye sahip çıkmaya sadece belediye olarak değil tüm vatandaşlarımızla temiz tutmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı