REKLAMI GEÇ

Dersimiz: Soma faciası

Dersimiz: Soma faciası

Soma’da yaşanan maden faciasının ardından Eğitim İş Sendikası’na üye öğretmenler, bugün bir ders saatini “Kazalara karşı alınacak önlemler ve sorumluluklarımız” konusuna ayırdı. Öğretmenler, öğrencilerine iş kazalarını önlemek için alınması gereken önlemleri anlattı

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2014 Cuma, 14:00

Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki kömür madeni ocağında yüzlerce işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından Eğitim-İş Sendikası’na üye öğretmenler, bugün girdikleri derslerde bir saati bu konuya ve iş kazalarına ayırdı.

Öğretmenler, “Kazalara karşı alınacak önlemler ve sorumluluklarımız” konulu derste, günlük yaşamda karşılaşılabilecek kazalar ve sonuçları, iş kazalarının önlenip önlenemeyeceği hakkında öğrencilere bilgi verdi. Derste Soma’daki facia da işlendi.

Öğrencilerin Soma’daki olayla ilgili ne kadar bilgi sahibi olduklarını ölçen öğretmenler, “Bu facianın yaşanmaması için ne tür önlemler alınabilirdi?” sorusunu tartışmaya açtı. Dersin tartışma başlıklarından biri de bu tür kazalarda devletin, şirketlerin ve yöneticilerin sorumlulukları idi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı