REKLAMI GEÇ

DOÇEV’den fidan bağışçılarına teşekkür

DOÇEV’den fidan bağışçılarına teşekkür

21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nü kutlayan DOÇEV, fidan bağışlarıyla katkı sağlayan Denizlililere teşekkür etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mart 2017 Salı, 10:06

21 Mart Dünya Ormancılık Günü tüm dünyada olduğu gibi ilimizde de kutlanıyor. Günün önemini anlatan bir açıklama yapan Denizli Orman ve Çevre Vakfı (DOÇEV) yöneticileri, fidan bağışında bulunarak çalışmalara katkıda bulunanlara teşekkür etti.

DOÇEV Yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, “Ormanlar; insanlığa gıda, yakıt, barınak, temiz hava ve su, ilaç, istihdam, dinlenme, peyzaj gibi maddi-manevi birçok ekonomik ve sosyokültürel faydalar sunan doğal birer kaynaktır. Bir ekosistem olarak orman; ağaçlar, diğer bitki ve hayvanlar, topraktaki gözle görünmeyen organizmaların belli bir denge içinde birbirleriyle etkileşimde bulunduğu canlı bir sistemdir. 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Rio’da gerçekleştirilen Çevre ve Kalkınma Konferansında “ormansızlaşmanın” küresel bir çevre tehdidi oluşturduğu ortaya konmuş, ormanların insanlık için bir ‘Hayat Destek Sistemi’ olduğu kabul edilmiştir. Çevre endişelerinin başında iklim değişikliği, küresel ısınma ve biyolojik çeşitliliğin yok olması hususları gelmektedir” denildi.

Dünyadaki hızlı nüfus artışı ve sanayileşmenin, doğal kaynaklar üzerinde yoğun baskılar oluşturduğuna dikkat çekilen açıklamanın devamında, “Ormanların biyoçeşitlilik, toprak koruma, su üretimi, rekreasyon, doğa sporları, ekoturizm gibi fonksiyonlarının daha da önem kazandığı günümüzde, bu gelişmelerin ormanlar üzerindeki baskıları artıracağı düşünülmektedir. Bu baskıların asgariye indirilmesinde, mevcut orman alanlarının korunmasının yanı sıra ağaçlandırma çalışmalarının yaygınlaşması da önemli bir etkendir. Bu kapsamda ülkemizdeki orman ağaç varlığının artırılmasındaki faaliyetlere, halkımızın fidan bağışlarıyla kurulan hatıra ormanları ve özel ağaçlandırma çalışmaları da katkı sağlamaktadır. DOÇEV olarak; erozyon etkisindeki topraklarımızın yeşertilmesine fidan bağışlarıyla katkı sağlayan halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Canlı yaşamı için hayati önemde olan orman varlığımızı korumanın ve her ortamda fidan dikerek dünyamızın yeşillenmesine destek olmanın, hepimizin öncelikleri arasında yer alması gerektiğine inanıyoruz” görüşlerine yer verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı