REKLAMI GEÇ

Doktora Programı Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Doktora Programı Tanıtım Toplantısı Yapıldı

TÜBİTAK 224Sanayı Doktora Programı Tanıtım Toplantısı’nın ikincisi Pamukkale Teknokent Konferasn Salonu’nda yapıldı. PAÜ Rektör yardımcısı  Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan’ın başkanlığında yapılan toplantıya Dekan, Dekan Yardımcıları, Enstitü Müdür, Müdür Yardımcıları, Denizli’de yer alan Ar-Ge/Tasarım merkezlerinin yetkilileri ve Pamukkale Teknokent firmaları katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Eylül 2018 Cuma, 12:19

Toplantıda Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Ülkemizin 2023 yılı öncelikli alan hedefleri kapsamında sanayimizde ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağını üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesine yönelik “Sanayi Doktora Programı Çağrısının” özellikle Denizli’nin bir sanayi şehri olması nedeniyle çok önemli olduğuna değindi.

TÜBİTAK-2244 Sanayi Doktora Programı kapsamındaki öğrencilerin eğitimleri süresince ayda 4 bin 500 lira burs ve doktora sonrasında istihdam desteği alabileceğini de belirten Rektör  yardımcısı Kılınçarslan, “ Program kapsamında özel sektörde daha fazla araştırmacı istihdam edilmesi teşvik ediliyor. Hibe ve yatırım destekleriyle hedeflenen teknolojik dönüşümün sağlanması ve değer zincirinde istenilen seviyelere ulaşılması için kritik önem arz eden insan kaynağının, hem nicelik hem de nitelik olarak iyileştirilecektir. Özellikle üniversite-sanayi işbirliğine yönelik bu tür toplantıların ülkemizin yarınları için çok önemli. Üniversitemizin bu konuda gerekli çalışmaları yapmaya devam edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı