REKLAMI GEÇ

E-müfredat kağıt üzerinde kalmayacak

E-müfredat kağıt üzerinde kalmayacak

Kitap inceleme amacıyla oluşturulan e-müfredat portalinin kapsamı genişletildi. Artık yapılan yıllık planlar, zümreler ve kurullarla ilgili iş ve işlemler kağıt üzerinde kalmayıp, yeni oluşturulan platforma taşınacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2017 Pazar, 09:56

Milli Eğitim Bakanlığı’nca kitap inceleme amacıyla oluşturulan e-müfredat  portalının kapsamı genişletildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında yapılan tanıtım toplantısında portalin ara yüzü tanıtılırken, e-kurul ve e-zümre modülleri ile dijital ortama taşınan il-ilçe ve okullarda yapılan tüm kurul ve zümre toplantıları ile yıllık planlar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni oluşturulan platformun tanıtımına İl Müdürlüğü’nde görevli müdür yardımcıları/şube müdürleri ve şeflerle başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bakanlığımız MEBBİS ve e-okul ile gerçekleştirdiği online işlemlerini eğitimin her alanına yaymaya devam ediyor. Bakanlığımız, geliştirdiği yeni portalle en uçta bulunan bir okulda yapılan zümre toplantısı kararlarına online erişebilme imkanı sağlıyor. Öğretmen ders planları da yine aynı şekilde sistemde görülebiliyor. Tüm bunlar öğrenci başarısının artırılmasına büyük katkı sağlayacak. Bakanlığımız hali hazırdaki uygulamaların haricinde, öğretmenlerin farklı uygulamalar oluşturmasına teşvik ediyor. Bu tarz çalışmalar da önemsenmektedir. Eğitim-öğretimde durağanlık veya standartlık kabullenilemez” dedi.

Sistemin çalışması hakkında örneklemelerde bulunan Müdür Oğuz “Örneğin 2017-2018 öğretim yılı 2. dönem başında öğretmenler kurulu toplantısı yapılacak, kurul başkanı olan kişi yani okul müdürü, sisteme giriş yaparak toplantı gündemini oluşturup katılımcıları sisteme eklediğinde toplantı bilgileri herkese SMS yoluyla gidecek. Toplantı esnasında da alınan kararlar sisteme girilecek. Toplantı bitimi her katılımcı ayrı ayrı sisteme girerek kararları okuyup onaylayacak. En son başkanın da  onaylamasıyla toplantı tamamlanmış olacak. Tüm bunlar zamandan tasarruf sağlarken, yapılan çalışmaların kağıt üstünde kalmasının da önüne geçilmiş olunacak” dedi.

Yeni portal Milli Eğitim Bakanlığın bünyesindeki tüm eğitim kurumları tarafından kullanılacak  olup “M.E.B. Personel Girişi” bölümünden sisteme giriş sağlanacağı belirtildi. Portale e-mufredat.meb.gov.tr adresindeki  “MEBBİS bilgilerinizle giriş yapmak için tıklayınız” sekmesinden ulaşılabilcek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı