REKLAMI GEÇ

Eğitim çalışanları iyileştirme bekliyor

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Denizli Şubesi yönetimi düzenlediği basın toplantısıyla yaşadıkları sorunları aktardı. Maaşlarının çok az olduğunu ve maaşlarda adaletsizlik yaşandığını belirten TEÇ-SEN Şube Başkanı Ceyhan Demirbaş, yaşadıkları sorunları kendi sendikaları çalışı altında çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 15 Mart 2008 Cumartesi, 01:00

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Denizli Şubesi düzenlediği basın toplantısıyla yaşadıkları sorunları anlattı. DGC Basın Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına TEÇ-Sen’li üyeler ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Eğitim çalışanlarının en büyük sorununun maaşlarda yaşanan adaletsizlik olduğunu belirten TEÇ-SEN Şube Başkanı Ceyhan Demirbaş, seçimlerde vaatlerde bulunan partilerin verdiği sözleri yerine getirmediğini ve kurumlar arasında maaşlarda adaletsizlik yaşandığını ileri sürdü. Demirbaş “60. hükümet her zaman kurumlar arasında yaşanan adaletsiz maaş konusunu gündeme getirmiş ama çözüm üretememiştir. Eğitim çalışanlarının özlük hakları ve mali hakları konusunun hep geride olduğu ve bir türlü çözülmediği gözler önündedir. Anayasamızın eşit işe eşit ücret verilir hükmü yerine getirilmemektedir. Tüm kurumlar arasında en az ücret alan eğitim çalışanlarıdır. Hatta bu durum yüzde 50 oranında bile gösterilebilir” dedi.

Haklarında yaşanan bu durumdan dolayı evlerini geçindirmekte eğitim çalışanlarının güçlük çektiğini belirten Demirbaş “ Yaşadığımız sorunların biran önce çözüme kavuşturulması için ücretlerimizin diğer kamu kurumlarında çalışanlarla eşit hale getirilmediler. Ek ders ücretlerinden eğitim çalışanlarında yararlanması, atama ve yer değiştirmelerin bilgisayar üzerinden yapılmaları, çalışma sürelerinin belirlenmesi, görev yükseltme ve kriterlerinde önemli derecede değişikliklerin yapılması gerekmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı