REKLAMI GEÇ

Aydoğan: “Öğretmenleri itibarsızlaştırma politikası”

Aydoğan: “Öğretmenleri itibarsızlaştırma politikası”

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, uzun yaz tatili kavramının öğretmenler üzerinden dillendirilmesinin itibarsızlaştırma politikasının ürünü olduğunu söyledi, “Şiddetle reddediyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2018 Çarşamba, 13:34

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un uzun yaz tatili ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendiren Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yaz tatilinin uzunluğu konusundaki açıklamanın özü itibariye doğru bir tespit olduğunu ifade etti.

“Ancak, 3 eğitim dönemi mi olacak, iki dönemlik eğitim daha uzun bir takvime mi yayılacak bunu iyi değerlendirmek gerekir” diyen Aydoğan, bu kadar uzun tatilin birçok gelişmiş ülkede yer almadığını kaydetti.

Aydoğan, “Bu kadar yoğun ders programı da birçok ülkede yer almıyor. Türkiye’de akademik ve ezberci eğitimin ağırlıkta olduğu bir eğitim söz konusu. Bu konuda bir düzenleme yapılması gerekliliği elbette doğrudur” dedi.

Bu çalışmanın öğretmenlerin çok uzun tatil yaptığı algısı üzerinden dillendirilmesinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu anlatan Aydoğan, “Öğretmenler bu tatili bakanlığın takvimine göre yapmaktadır. Hiçbir öğretmen kafasına göre iş yapmıyor. Bu durum itibarsızlaştırma politikasının ürünüdür ve şiddetle reddediyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Öğretim Politikaları Kurulu’nun MEB üzerinde bir üst akıl ve etki oluşturduğunu dile getiren Aydoğan, “Koltuk vaadiyle oluşturulan bu kuruldan bu ülkeye fayda gelmez. Derhal kapatılmalı ve MEB özgür bırakılmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı